SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Notlar.. Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

• Lige şampiyonluk iddiasıyla başlayan, idari ve teknik yönetim anlamında yaşadığı sıkıntılar, sorunlar nedeniyle kazandığı maçlardan sonra dahi oynadığı futbol başta olmak üzere tartışılan Malatyaspor, Ordu maçına yaklaşık 1 aydır devam eden galibiyet hasretine son vermek için çıkmıştı. En son 21 Ekim’de Malatya’da oynanan maçta Eskişehirspor’u 2-1 mağlup eden Malatyaspor, daha sonra Uşak deplasmanında 0-0, Malatya’da Karşıyaka ile 1-1 berabere kalmış, Gençlerbirliği Oftaş’a ise deplasmanda 2-1 yenilirken, skordan çok “perişan futbolu” nedeniyle tepki görmüştü. Bu sezon Hikmet Karaman ve Hayati Palancı’dan sonra 3. teknik direktörü İsmail Kartal’la “şampiyonluk mücadelesi”ni sürdürmek isteyen Malatyaspor, son haftaların çıkışta olan takımı Orduspor’a karşı 5 as futbolcusundan yoksun olarak çıktığı maçta mutlak galibiyeti hedefliyordu ve 1 ay sonra gelen 2-1’lik galibiyetle, taraftarına moral verdi.

• Malatyaspor’un özellikle Gençlerbirliği Oftaş maçındaki “ruhsuz” futboluna tepkili olan taraftarlar, Maraton Tribününde, ellerindeki kartonlarla “11 TANE YÜREK İSTİYORUZ..” yazısından pano yaptılar.

• Malatyaspor-Orduspor maçını 7 bine yakın futbolsever izledi. Açık tribünde yaklaşık 30 Orduspor taraftarı da maçı izleyenler arasındaydı. Malatyaspor’un gelecek haftaki rakibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü, Galatasaraylı eski milli futbolcu, Suat Kaya da yine maçı izleyenler arasındaydı.

• Karşılaşma güneşli ama soğuk bir havada oynandı. Maçın canlı yayınlanmaması Malatyaspor taraftarlarının, geçen haftalara oranla, bu maça biraz daha ilgi göstermesine neden oldu.

• Karşılaşmanın başında Malatyaspor’un yediği gol takım ve tribünler üzerinde şok etkisi yaparken, Ordu yedek kulübesi ile taraftarlarının büyük sevinç yaşadığı görüldü. Malatyaspor, golün ardından bir süre toparlanamadı ve rakibine ciddi pozisyonlar verdi. Ancak Malatyaspor şok etkiyi kısa sürede atıp rakibi üzerinde baskı kurdu, pozisyon vermedi, az sayıda da olsa pozisyon buldu. Malatyaspor’un suskun golcüsü Senkerik’in attığı gol takıma büyük moral verdi. Golün ardından “Senkerik Sevinç Görüntüsü” vardı, sahada. Çek oyuncu, attığı golü takla atarak kutladı.

• Maçın ikinci yarısı çok durgun geçti. Ordu bu yarıda Malatya kalesine tek bir şut bile atamazken, Malatyaspor Serdar Samatyalı ile bir pozisyon buldu, bunu da savunma kornere attı. Uzaktan attığı şutlarla beğeni kazanan Serdar, çok güzel bir frikik golü atıp galibiyette başrolü oynadı.

• 2 sezondur şans yanında olmayan ve iyi oynadığı veya rakibiyle başa baş mücadele ettiği birçok maçı kaybeden Malatyaspor, bu kez şanslıydı. Rakip takım maçın dönebileceği anlarda fırsatlardan yararlanamadı, bir topu direkten döndü, penaltı itirazı olumlu yanıt bulmadı.

• Karşılaşmayı yöneten hakem İlker Meral, bazı faul kararları ve ilk yarıdaki penaltı tartışmasından dolayı Ordu oyuncularının tepkisini çekti, itirazlarla karşılaştı. Hakem Meral, ikinci yarı iki pozisyonda Malatyaspor takımı ve yedek kulübesinin tepkisini çekti. Taner’in gol pozisyonuna girme olasılığının bulunduğu bir pozisyon öncesi Johansson’a yapılan faulü “değerlendiren” Meral, 72. dakikada yardımcısı Özgür Kaya’nın bayrağıyla yine Malatyaspor lehine avantaj uygulamayıp atağı kesti. İlginç olan hakemin durdurup faul çaldığı bu pozisyon sonrası Serdar Samatyalı frikikten golü atmış olmasıydı.

• 6 sezon önce Malatyaspor’u şampiyon yapan, bugünkü Orduspor Teknik Direktörü Yücel İldiz sahaya girdiğinde tüm tribünler kendisini ayakta alkışladı. Maç öncesi yaptığı açıklamalarda Malatyaspor ve Malatya sevgisini dile getiren İldiz, yapılan tezahürata alkışlarla karşılık verdi. İldiz’in yardımcısı da Malatya futbolunun tanıdığı bir isimdi. 1990’lı yıllarda Malatyaspor formasını giyen ve kısa mesafede yaptığı patlayıcı koşularla tanınan, dönemin Milli Takımlar Teknik Direktörü Sepp Piontek’in beğenisini kazanıp, Alman çalıştırıcının sonradan anlaştığı Bursaspor’a transfer edilen Muhammet Dilaver, İldiz’in yardımcısı olarak kulübede yer aldı. Maç boyunca İldiz kulübeden çıkmazken, sürekli Dilaver’in yerinden ayrılıp kenara geldiği görüldü. İldiz, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında tüm Malatyalılara teşekkür etti.

• Malatyaspor’un rakibi Orduspor’da; daha önce Malatyaspor forması giymiş oyuncular da vardı. İldiz’in yönetimindeki Malatyaspor’un süper lige yükselen kadrosunda yeralan Selçuk, Süper Ligde iken Malatyaspor forması giyen İnanç ve Mehmet Öncan, rakip takımda eski takımları Malatyaspor’a karşı mücadele ettiler.

• Maraton tribününde yer alan Malatyaspor taraftarları ikinci yarının başında takımı çağırıp sevgi gösterisinde bulundu, destek verdi.

• Malatyaspor kenar yönetiminin, önceki dönemin aksine, oyuncu değişiklikleri konusunda zamanında müdahalelerde bulunduğu, son dakikaları beklemediği görüldü. Kartal, 62, 55 ve 78. dakikada 3 oyuncu değiştirdi.

• Kartal’ın maç sonrası düzenlediği basın toplantısında “takımdaki eksiklikleri gördüğünü, ne olduğunu bildiğini” söylerken hırsla sesini yükselttiği görüldü.

• Maçın ilk yarısı bir pozisyonda Mehmet Budak bir top kaptırdı ve konuk takım net bir fırsat yakaladı. Aynı pozisyonda kaleci Şenol kısa süreli bir sakatlık geçirirken, oynayamama ihtimaline karşı yedek kaleci Bora’nın ısınmaya başladığı görüldü. Kapalı tribünde bir grup taraftar “Mehmet Budak dışarı” diye bağırınca Bülent Akın tribüne dönüp “yapmayın” uyarısında bulundu.

• Malatyaspor’da sahaya kaptan olarak Taner Demirbaş çıktı. Bilindiği gibi 1. kaptan Celil Sağır süresiz kadro dışı bırakılmış, ikinci kaptan Serkan Bensol sarı kart cezalısı durumuna düşmüştü. Malatyaspor’un üçüncü kaptanı Bülent Akın’dı, ancak teknik direktör Kartal’ın tercihi Taner olmuştu.

• Maçtan sonra, Orduspor’lu Şadi ile Malatyaspor’un sonradan oyuna giren “asabi” oyuncusu Hakan Söyler arasında bir gerginlik yaşandı. Uşak maçından sonra ev sahibi takımın seyircisine polis kaskı fırlattığı gerekçesiyle 1 maç ceza alan, Ordu maçında da oyuna girdikten hemen sonra sarı kart gören Söyler’e, Ordusporlu oyuncunun kafa atma girişimini, araya girenler önlemeye çalıştı.

• Malatyaspor’un haftalar sonra galibiyetle tanıştığı maçın ardından, Hakan’la Şadi arasında yaşanan “çirkin” görüntünün dışında güzellikler de vardı. Maç sonrası, Malatyaspor kaptanı Taner ile Orduspor Teknik Direktörü Yücel İldiz’in birbirlerine sarılarak yürümeleri dikkat çekti.

• Maçtan sonra Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ’a, kadro dışı bırakılan Celil Sağır ve Şenol Yavaş’ın durumunun ne olacağı soruldu. Karadağ’ın, bu konudaki yanıtı kısa ve netti: “O konu bizim için kapanmıştır”.. Başkanın bu yanıtı, Malatyaspor’da kalmak istemedikleri öne sürülen iki futbolcunun devre arasında başka bir takıma gidecekleri söylentilerini iddiadan öteye taşımış oldu.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız