SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Notlar... Notlar.. Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

• Malatyaspor’un olağanüstü kongresi “kılıçüstü” bir ortamda yapıldı. Öncesiyle, kongre sırasındakilerle.. Ve bu kongre, başlama saatinden çok kısa bir zaman önce, “kongre için” önemli birinden, “çoğunluk sağlanmayıp ertelensin..” şeklindeki ricaya rağmen, Hikmet Tanrıverdi’nin, mutlaka yapılması kararlılığı nedeniyle yapıldı.

• Saat 10.00’da başlayacağı belirtilen kongre, aynı saatlerde Yeşilyurt Kiraz Festivali açılışı ve protokolun orada bulunması nedeniyle, 12.30 gibi başlayabildi.

• Malatyaspor’un olağanüstü kongresinde CHP milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç bulunurken, AKP’li Fuat Ölmeztoprak ve Ali Osman Başkurt başarı telgrafı gönderdiler. AKP’li Münir Erkal ile ANAP’lı Süleyman Sarıbaş ve Miraç Akdoğan’dan herhangi bir telgraf da gelmediği bildirildi. Malatyaspor Başkanının, hafta içerisindeki konuşmalarında, piyango biletlerinin satışı ile ilgili olarak yarattıkları destek görüntülerine rağmen bunun böyle olmadığına ilişkin ifadelerle kastettiği değerlendirilen ESOB Başkanı Şevket Keskin ve TSO Başkanı Mücahit Fındıklı da, Malatyaspor’un kongresinde bulunmayan isimlerdi. Malatyaspor'un kurucularından Osman Çağlı ise, kongre için tatilde olduğu Mersin'den gelmişti.

• Kongre salonuna girerken en büyük alkışı Hikmet Tanrıverdi, milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi’nin aldıkları gözlendi. Salona girdikten sonra arka sıralara giden Çerçi, bir süre sonra ön sıraya davet edilince, kongreyi ön sıradan izledi ve tüm kongreyi buradan izledi, ayrıca söz almadı. Çerçi ile Akın arasında da herhangi bir diyalog yaşanmadı, ikili birbirlerini görmezden geldiler.

• Malatyaspor, “süper ligden düşürüldükten” sonra “Yiğit düştüğü yerden kalkmasını bilir” diyerek, görevi sürdüreceği mesajlarını veren, ancak o dönemde bunu, “istenmesi, bazı kurumlardan destek görmesi” halinde yapabileceği koşuluna bağlayan Tanrıverdi, kongre kararını açıkladıktan sonraki süreçte, bunu göremeyince aday olmama kararı almıştı. Bunun nedenlerini de gerek basın toplantısında, gerekse çeşitli toplantılarda detaylarıyla ifade eden Tanrıverdi, bırakma kararına rağmen, kongreyi her açıdan etkileyen isimdi.

• Malatyaspor’da Tanrıverdi başkanlığındaki eski ve en son yönetimde görev alan bazı isimlerin, “takımın ligden düşmesine” kadar giden süreçte etkili olan içeriden, dışarıdan yıpratma çabaları, özellikle “içerdeki” birinin, Malatyaspor’un üst yönetim kademesinin eski ve yeni isimlerini “özel sohbetlerdeki” konuşmaları kendi yorumlarına göre taşıyarak, aktararak yaptığı kışkırtmalar, yine geçtiğimiz günlerde Malatyaspor Başkanı ve yöneticilerinin “mahkemeye” gitmelerine neden olan ve yazanın kendisini kimin yönlendirdiğine ilişkin, bizzat Malatyaspor başkanı ve bazı yöneticilerine adını verdiği bu isim ve eski yönetimlerde görev almış bazıları, çıkan başkan adaylarının etrafında “kongre” kazanmak için çaba göstermelerine karşın, yanında gözüktükleri adaya kongre kaybettireceklerine ilişkin saptamalar, bu isimleri seçilen yönetimden “şimdilik” uzak tuttu. Kongre sonucu belli olduktan sonra da en büyük sevinci, bu isimler yaşadılar. Malatyaspor’da Hikmet Tanrıverdi’nin görevi bırakmasında etkili olan süreçte, sürekli sıkıntı yaratan bazı kişiler, Haşim Karadağ’ın etrafında ve toplu fotoğraflarda sevinç görüntüleri verdiler. "Olmamaları" nedeniyle kongre kazandıranların, varlıklarıyla kongre kazandırmış gibi sevinçleri görülmeye değerdi!..

• Malatyaspor’un “olaylı” kongresinde de, belediye başkanını yanlış yönlendirdiği ve bu nedenle olayların çıkış noktasında yeraldığı iddiaları hep konuşulan isimlerin başında gelen MEV eski başkanı Mustafa Başdemir’in, kongrede söz alıp, kulübün hesaplarıyla ilgili kendince yorumlar yapması, “milyon dolarlık” pra meselelerinde fedakarlık istemesi, kulübe maddi destek konusunda değerlendirmelerde bulunması, Tanrıverdi'nin bir kısmını bağışladığı alacağıyla ilgili “iğneleyici” sözleri, ortamı gererken, bu konuşmaya gerek başkan Hikmet Tanrıverdi, gerekse salonda bulunan ağabeyi Fikret Tanrıverdi ile yöneticilerden Hasan Hüseyin Şener tepki gösterdiler. Tanrıverdi, “5 yıl içerisinde Malatyaspor’a verdiğin paranın toplamı 2 bin 500 dolar..” diye bağırırken, Başdemir uçağa yetişmesi gerektiğini söyledi ve konuşması bittikten sonra salondan ayrıldı. Başdemir’in salonu terketmesi de Tanrıverdi’nin öfkesini geçirmedi ve özellikle Mesut Parlak’ın ricalarına karşın, Başdemir’le ilgili sert açıklamalar yaptı. Tanrıverdi, hafta içerisindeki konuşmasında, 5 milyarlık piyango bileti için Haşim Karadağ’ın gönderdiği elemanı kapısında 6 saat bekletip yine de piyango biletini almayan ismin de Mustafa Başdemir olduğunu kongre salonunda, Karadağ’a “teyit ettirerek” söyledi. Tanrıverdi, "diğer ortakların üzerlerine almamaları"nı belirttikten sonra Başdemir'in 5 milyon dolara Sümerbank'ı satın alıp, sadece makinelerini 5 milyon dolara satan ve 100 milyon dolarlık bir değerin "üstüne oturanlardan" hissesi en büyük şahıs olduğunu da bildirdi. Tanrıverdi'nin, kendisinin Malatyaspor'a 5 milyon dolar verdiği bir dönemde, Sümerbank'ı 5.4 milyon dolara satın alanlar içinde büyük ortak olarak yeralan Başdemir'in, bu girişimiyle 100 milyon dolarlık bir ranta ortak olurken, kendisinin Malatyaspor'a katkılarını görmezden geldiği gibi, bir de eleştiride bulunması karşısında bunları söylemek zorunda kaldığı yorumu yapıldı. Tanrıverdi'nin özellikle Sümerbank'la ilgili söylediklerine salondan büyük bir alkış desteği geldi.

• Malatyaspor Başkanı Tanrıverdi, konuşmasında kendi alacağı ve hibe ettiği miktarların yanı sıra hangi yöneticinin katkısının ne olduğu, bazılarının ne kadar alacaklarını kulübe hibe ettiklerini de tek tek açıkladı.

• Malatyaspor başkanının konuşmasında özellikle belediye başkanı ile İstanbul'da ikamet eden, buradaki "Malatya" adı etrafındaki çeşitli kurumlarda görev alan, ancak kulübe katkı sağlamayan isimlere teşekkür etmemesi de dikkat çekti. Hikmet Tanrıverdi, Malatyaspor'un geçen dönemki bütçesinin 16 trilyon, belediyenin buna katkısının ise 1.5 trilyon olduğunu belirterek, belediye katkısının yüzde 10'u dahi bulmadığı mesajını salondakilere verdi. Tanrıverdi'nin; belediye başkanı Akın ile İstanbul'da, Malatya ile ilgili bir konu olduğunda hemen "ismen ve cismen" ortaya çıkıp, "madden" tarafını ise başkalarından bekleyen, bu eksiği giderenlere ise "sempatik açıdan iyi bir noktaya geldilerse" tepkili olan, Malatyaspor'da son olarak kendisinin görevi bırakmasıyla sonuçlanan süreçle ilgili sorumlu gördüklerine "teşekkür etmemekle", görevi neden bıraktığına ilişkin mesajı verdiği yorumları da yapıldı.

• Tanrıverdi, kongredeki konuşmasında ve davranışlarında her iki adaya da aynı mesafede olduğuna ilişkin görüntüler verirken, yaptığı konuşmadaki bazı konularda, gerek Olgun'un, gerek Karadağ'ın onaylarını, tanıklıklarını dile getirdi. Her iki başkan adayının etrafında da Tanrıverdi'nin direkt-endirekt tepkisini çeken isimler yeralırken, Necip Olgun bu isimlerden Selahattin Karagözlü'yü listesine alırken, Haşim Karadağ'ın Tanrıverdi'nin tepkisini gözönünde bulundurarak Özcan Kayhan'a yönetim kurulu asıl listesinde yer vermemesi, bir başka ismi ise hiç listesine koymaması dikkat çekti. Karadağ'ın, bu tavrı nedeniyle, kongreyi kazanacak oyu aldığı da değerlendiriliyor. Tanrıverdi'nin "direkt tepkili" olduğu ismi listesine almayan Karadağ'ın bu nedenle kazandığı ağırlıklı bir görüş.

• Tanrıverdi, kendi başkanlığındaki 29 kişilik yönetimde görev alan, kendisi dışındaki isimlerden 27’sini tek tek sayıp, katkılarını, emeklerini, desteklerini överken, bir isme hiç değinmedi ve “yok” saydı. Bu kişi, Özcan Kayhan’dı.. Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin, “yok saydığı” bu ismin, kulübe hiçbir katkısı olmadığı mesajını verdiği değerlendirirken, kongrenin başladığı sıralarda salonda gözüken Özcan Kayhan, Haşim Karadağ’ın kazandığının belli olmasıyla birlikte ortaya çıktı ve Karadağ’ın, aslında “Tanrıverdi ve ekibinin engellemesi olmadığı” için geldiği bilinen seçim başarısının keyfini yaşadı. Tanrıverdi’nin kongrede de açıkça ortaya koyduğu “yok sayma” tepkisine muhatap olan Kayhan’ın, seçilen listede 2. yedek olması, istifalarla yönetimde görev alabileceği yorumlarına neden oldu. Malatyaspor'un Tanrıverdi başkanlığındaki yönetimi, salonda ayrı bir yerde birarada otururken, çeşitli maazeretleri nedeniyle bulunmayan bir iki ısım dışında, Tanrıverdi'nin "yok saydığı" Kayhan da, bu grupta yeralmadı.

• Tanrıverdi konuşmasını bitirdikten sonra uzunca bir süre alkışlanırken, salondakilerin bir bölümü alkışlarını ayakta sürdürdüler. Tanrıverdi konuşmasının ardından kürsüden inerken, kendisini ilk kutlayan, kongreyi izlemek üzere Malatya'ya gelen ağabeyi Fikret Tanrıverdi oldu. Fikret Tanrıverdi, kardeşi Hikmet Tanrıverdi'yi alnından öperek kutladı.

• Kongrede konuşan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, Malatyaspor’un üzerine geçtiğimiz sezon ne hesaplar yapıldığını ve neden bu noktaya getirildiği üzerine kendisinin bazı saptamaları ve bilgileri olduğunu, bunu da önümüzdeki zamanda açıklayacağını bildirdi. Parlak’ın, bu sözleri “Malatyaspor’un Süper Ligden Düşürülmesi” ile ilgili olduğu değerlendirilirken, Parlak, bu konulara Malatyaspor yönetiminin girmemesi ricasında bulundu ve bu tür konuları kulübün dışındakilerin dile getirmesi gerektiğine dikkat çekti. Parlak konuşmasında, iki aday ve Tanrıverdi’nin kongreye verilecek arayla“yarım saatliğine” bir araya gelip, ortak bir kararla kongre önüne çıkmaları önerisinde bulunurken, bu istek gerçekleşmedi.

• Necip Olgun’un listesinde yer alan ve geçtiğimiz hafta içerisindeki bazı açıklamalarıyla Tanrıverdi’nin tepkisine yolaçan Selahattin Karagözlü, bazı yanlış anlaşılmalar olduğu için haksız yere suçlandığını, ancak kendisinin 10 aylık mali sorumluluğu dönemindeki hesaplarla ilgili konuştuğunu da tekrarladı.

• Malatyaspor Kulübü’ne sağladığı yıllık 1.5 trilyonluk katkı nedeniyle, yönetimlere destek görüntüsü “kontenjanıyla” ortaya çıkan Malatya Belediyesi, iki adayın yarıştığı kongrede hayli politik davrandı. Belediyenin; Atilla Kantarcı, Fahrettin Eserdi, Mehmet Orhan’dan oluşan yönetim kurulu kontenjanları ile Niyazi Artan ve Sedat Alpkıray’dan oluşan denetim-disiplin kurulu kontenjanları, her iki adayın da listesinde yeraldı. Bu durum, belediyenin adına yönetime girenlerce de, “belediyenin bitaraf olduğunu gösterme” şeklinde ifade edildi.

• Seçime katılan adayların listeleri açıklandıktan sonra, Necip Olgun başkanlığındaki listede yer verilen eski yönetici Sabri Özel’in, bu listeden çekildiği yolundaki divana gönderdiği yazı tartışma yaratırken, kürsüye gelen Özel, yönetimde görev almayacağını, ancak kim seçilirse ve isterlerse 100 bin dolar destek vereceğini bildirdi. Bu konuşmaya Necip Olgun tepki gösterdi ve Özel’in, adaylığını açıklamadan önce yönetim için kendisine sözü bulunduğunu, bu nedenle adını listeye yazdığını söyledi. Listeler hazırlandığı için Özel’in adının silinmesinin yasal sorun yaratacağı yolunda görüş çıkarken, daha sonra bu listenin müdahale edilmeden seçime girmesi, Olgun’un kazanması halinde, Özel’in yerine ilk sıradaki yedek üyenin yönetimde yeralacağı görüşüne varıldı. Özel’e tepkisi dinmeyen Olgun, kongrenin sonuçlanmasından sonra da salon önünde, “Ben kimseyi, onayını almadan listeme koymadım. Ben söz vermedim diyorsa, gider elini ayağını öper, özür dilerim..” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Bu arada, kulübün 4.5 yıl başkanlığını yapmış Hikmet Tanrıverdi ile ilgili sözleri nedeniyle Tanrıverdi'den büyük tepki gören bir ismi yönetimine almakla "taktik bir hata" yaptığı değerlendirilen Olgun'un, kongreyi kaybetmesinde bunun da etkili olduğu iddia edildi.

• Daha sonra oylamaya geçildi ve ilk olarak Hikmet Tanrıverdi’den başlamak üzere eski yönetim oy kullandı. Vali Daşöz, oylamaya geçildikten sonra başka programı olduğunu belirterek salondan ayrıldı. Belediye başkanı ise oylamanın sonuna doğru salondan ayrıldı.

• Malatyaspor'da görevi bırakan Hikmet Tanrıverdi ile yönetimindeki isimlerin çoğunluğu, oylarını kullandıktan sonra kulüp binasına gittiler. 18.00 uçağıyla İstanbul'a dönecek olan Tanrıverdi, kongre sonucunun kulüpte bulunduğu dakikalarda alınmaması üzerine, havaalanına hareket edince, kongreyi kazanan Haşim Karadağ'a yönetimi devretme görevini Tanrıverdi'nin başkan vekillerinden İlhan Kavuk yaptı. Kavuk görevi devrederken, Karadağ'ı kutladı ve başarılı olmaları için destek vereceklerini bildirdi. Karadağ'da, Kavuk'a teşekkür edip, bilgi ve tecrübelerinden yararlanacaklarını kaydetti. Kavuk, kulüp rozetini Karadağ'ın yakasına taktı.

• Burada basın mensuplarının sorularıyla muhatap olan Karadağ, ayaküstü konuşmanın doğru olmadığını belirttikten sonra, transfer için görüştüğü 1-2 futbolcu ismi olduğunu, ayrıca teknik direktör konusunu da ele alacaklarını belirtirken, Tanrıverdi yönetiminin anlaştığı Levent Eriş'le çalışmayacakları mesajını verdi. Karadağ, konuşmasında, herkesin maddi ve manevi desteğini beklediklerini, bu desteğin lafta olmaması gerektiğini kaydetti. Karadağ, Malatyaspor'a maddi katkısı olmayanın Malatyaspor'un adını kullanamayacağını da ifade etti. Karadağ, Hikmet Tanrıverdi'nin bazı futbolcuları satmayarak kongreye gelmesinin, kendi nezdindeki değerini 5 kat artırdığını, bu davranışını "mükemmel" olarak nitelendirdiğini, ayrıca konuşmalarında bazı kişilere "mükemmel" cevaplar verdiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız