SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Notlar.. Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

* Malatyaspor, küme düşmeme mücadelesinde çok zorlu geçecek ikinci yarının ilk maçını kendi sahasında ligin "vasat" takımlarından Sivasspor ile oynarken, taraftarlar bu maçtan mutlak 3 puan bekliyorlardı. Ancak, karşılaşma boyunca, Ziya Doğan'ın klasik oyun anlayışı olan "defans ağırlıklı futbol" izlendi. Malatyaspor'un maç boyunca, rakibine pozisyon vermezken, rakibi üzerinde de ciddi bir baskı kuramaması ve "doğru dürüst pozisyona girememesi" önümüzdeki haftalar için "Bu takım zor maç verir, ama zor maç kazanır" yorumlarına yolaçtı.

* Malatyaspor'un yapılan pahalı ve önemli transferlere karşın Sivas maçını kazanamaması, buna karşın haftaya girilirken alt sıralarda yer alan takımlardan Samsun ve Denizlispor'un deplasmanda, Çaykur Rize'nin de kendi sahasında galip gelmeleri, Sivas karşısında kaybedilen 2 puanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Alttaki takımlarla puan farkı kapanırken, Malatyaspor aldığı 1 puanla bir üst sıraya, 14.lüğe yükseldi.

* İlk yarının son haftalarının "maçı çeviren" formda isimlerinden Bilal Kısa'nın, yedek soyundurulması ve yine ilk yarının son haftalarının formda oyuncusu golcü Okan Yılmaz'ın, ilk 18'de bile yeralmaması, Ziya Doğan'ın tercihlerindendi. Doğan, "gününde olmayan" Serkan Bensol'u ısrarla oyunda tutarken, ikinci yarıda maçı çevirecek pozisyonları yaratabilecek Bilal ile Sertan'ı oyuna aldı. Sertan, Malatyaspor'un Senkerik ile yakaladığı maçın en önemli pozisyonunun pasını verirken, Bilal uzak mesafeden vurduğu, rakip kalecinin son anda müdahale edebildiği şutu atan futbolcuydu.

* Malatyaspor Teknik Direktörü Doğan, Antalya kampı sonrası Malatya'da yaptığı bir değerlendirmede, "Malatyaspor'un 5-6 oyuncu alırken, 9 oyuncuyu gönderdiğinin gözden uzak tutulmaması gerektiğini" söylemişti. Doğan'ın bahsettiği 9 oyuncunun tamamına yakını, takımda ilk yarıda pek forma şansı bulamayan isimlerdi. Sivas maçında sahaya çıkan kadroya bakıldığında, savunma ağırlıklı ve galibiyete yönelik oyunda çok zorlanacağı bir futbol tercihinde ısrar edeceğinin sinyalleri görüldü.

* Malatyaspor-Sivasspor maçına damgayı soğuk vurdu. Cuma günü yağan karın ardından havanın soğuyup “ayaz” yapması sıcaklığın eksilerde seyretmesine yol açtı. Maça daha fazla taraftarın gelip, tribünleri tamamen doldurması beklenirken, soğuk nedeniyle bu gerçekleşmedi. Ekipler, Cuma ve Cumartesi sürekli çalışıp zemini kardan temizlediler. Soğuk havayla zemin sertleşince futbolcular ayakta kalmak için yoğun çaba harcadılar. Hava ve zeminin oyunu zorlaştırmasına karşın, ciddi bir sakatlık yaşanmaması ve sağlık ekiplerinin bir kez bile sahaya girmemesi sevindiriciydi. Yedek kulübelerinde futbolcular üşümemek için battaniyelere sarındılar. Teknik adamlar maç değerlendirmesinde soğuk hava ve zor zeminin oyunda belirleyici unsur olduğunu anlattılar.

* Maçın başlamasına kısa bir süre kala, Maraton tribündeki bazı taraftarlar, Futbol Federasyonu seçimlerinde, Malatyaspor'un adaylardan Ayhan Bermek'e destek verme eğilimi dışında hareket edip, diğer aday Haluk Ulusoy'u destekledikleri gerekçesiyle, Ulusoy yönetimine giren eski başkan yardımcısı Metehan Berktaş ile Ulusoy'a oy verdiği iddia edilen Sportif Direktör Selami Özdemir'e yönelik olumsuz tezahürat yaptılar. Sayıları yaklaşık 500 civarında olan ve "Derebeyleri" olarak isimlendirilen bu gruptan, "Berktaş İstifa, Selami İstifa" ve "Malatya'yı satanı biz de satarız" şeklinde sloganlar yükseldi.

* Hakem Bülent Yıldırım, ilk yarıda Sivasspor, ikinci yarıda Malatyaspor oyuncularına sarı kartını çıkarmakta tereddüt etmedi. Hayrettin, Cem Karaca, Hakkı Hacıoğlu, Musa Kuş sert hareketten, Mustafa Özkan hakemi aldatmaya yönelik biçimde yere düştüğü gerekçesiyle, Toth Balazs ile Atilla Birlik ise elle oynamadan dolayı sarı kart gördüler. Bu kartlar içinde en ilginç olanını Atilla gördü. Atilla, Evren’in kullandığı serbest atışı engellemek isterken elini kullanınca kart gördü.

* Sivas takımında, daha önce Malatyaspor’da oynamış Atilla Birlik ile Murat Duman ilk onbirde sahaya çıktı. Muharrem Uz yedek soyundu. Muharrem, maçın başlarında Teknik Direktör Werner Lorant tarafından ısınmaya yollandı, ama oyuna alınmadı. Atilla, ilk yarı Diyarbakırspor formasını giyiyordu ve o maçta sonradan oyuna girmişti.

* Dördüncü hakem Zafer Önder İpek, maç öncesi her iki takımın soyunma odalarına gidip, futbolcuların kar nedeniyle giyeceği kramponların “rakibin sağlığını tehdit etmemesi” uyarısında bulundu.

* Maçın ilk yarısı Malatya’da yaşanan hava kirliliği İnönü Stadı’nı etkisi altına alırken, çevredeki apartmanların bacasından çıkan dumandan herkes rahatsız oldu.

* Malatya Valiliği görevine Cumartesi günü başlayan Vali İbrahim Halil Daşöz, karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

* İkinci yarı bir ara maraton tribününden küfürler yükselince sahaya inen yönetici Ali Cengiz, telefonla taraftar temsilcilerine ulaşıp, küfrün durdurulmasını istedi; bu tür davranışların Malatyaspor’a zarar verdiği uyarısında bulundu.

* Maç bitiminde Sivas seyircisi kaleci Oğuz Dağlaroğlu’nu çağırıp tezahüratta bulundu. Oğuz, seyircisini selamlayıp soyunma odasına giderken, bu kez Malatya seyircisinin tepkisiyle karşılaştı.

* Maçtan sonra basın mensupları, stat dışında kendilerine ayrılan bölümde futbolcularla röportaj yaparken ilginç bir an yaşandı. Otobüse binen Sertan Eser, gazetecilerin ricası üzerine dışarı çıkarken, elinde kâğıt mendille medyadan “atak davranan” küçük bir çocuk, Sertan’a “abi mendil verelim, mendil…” diye yanaştı. Sertan, karşılaşmanın yorgunluğu içerisinde tepki vermedi, çocuk uzaklaştırıldı ve röportaj gerçekleşti. Sertan’ın araçtan çıktığı fark edilmezken otobüs hareket ettiyse de, uyarı üzerine kapı açıldı ve bu oyuncu tekrar otobüse bindi.

* Malatyaspor'un ara transferde aldığı 8 futbolcudan Zdenik Senkerik, Tomas Michalek, Evren Nuri Turhan ve Emrah Eren ilk 11'de yeralırken, Sertan Eser ve Volkan Kürşat Bekiroğlu ikinci yarıda forma giydiler. Serdal ile sakat olan Masek ise 18 kişilik kadroda yoktular. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir kadroda yer almayan Mustafa Özkan maça ilk onbirde başladı.

* Karşılaşmanın ikinci yarısı bir pozisyon sonrası maraton tribünü önündeki köşe gönderi yerinden çıktı. Hakem Yıldırım ve Murat Duman gönderi birlikte yerine taktılar.

* TRT'nin radyodan yaptığı maç naklen yayınında yine Malatyaspor'a yer vermemesi, aynı anda oynanan 3 maçı canlı verirken, Malatya'dan sadece skoru aktarması, Malatya dışında yaşayan taraftarların tepkisine yolaçtı.

* Ayakta durmanın zor olduğu bir zeminde iki takımın çok iyi mücadele ettiği yorumunu yapan Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Takımımız oturmuş. Yeni futbolcular da iyi mücadele ettiler. İnşallah, bundan sonraki maçlarda iyi neticeler alırız. Genel olarak baktığımızda takımımız iyiydi. Sivasspor iyi kapandı. İyi de mücadele etti. Keyifli bir mücadele oldu. Böyle bir havaya ve zemine rağmen centilmence mücadele verdiler. Bu nedenle iki takım futbolcularını kutluyorum."dedi.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız