SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nü Resmi de Sormuştun!.'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik geçtiğimiz ay yapılan seçimle göreve yeniden seçilen Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetim kurulu başkanı ve yöneticilerine nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında üniversitenin yenilenen internet sitesinde Atatürk ve İnönü’nün fotoğraflarının neden çıkarıldığını soran basın mensuplarına tepki gösterdi ve “Uğraştığınız konular eğitimle ilgili olmalı- bilimle olmalı” dedi.

Basına açık bölümü çok kısa süren ziyarette Rektör Çelik, “Bu ziyareti göreve yeniden seçilen başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerini kutlama amacıyla gerçekleştirdik” dedi.

TSO başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da “Rektörümüzün kutlama amaçlı bu ziyareti bizleri memnun etmiştir” dedi.

Bir basın mensubunun “Üniversitenin internet sitesinde yapılan değişiklikle Atatürk ve İnönü fotoğrafları kaldırıldı, bu değişikliğin gerekçesi nedir acaba?”şeklindeki sorusuna Rektör Prof. Dr. Çelik; “ Bir değişiklik yaptık. Sıralamada Dünya başarılı üniversiteler arasında 14 derece aşağıya geldik. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarda 60 sıra daha da aşağıya kadar geleceğiz. Biz şekille – slogancılıkla uğraşmıyoruz. İlim- bilim üretmeye çalışıyoruz. Başarılarımız da bunun göstergesi. Atatürkçülük şekilcilikle olmaz. Başarılarımızın konuşulması gerek.”dedi. Rektör, aynı basın mensubuna “Geçenlerde de bir soru sormuştunuz ‘Nü resimlerin kaldırılması hakkında’. O resimlerin kaldırılması konusunda hiçbir bilgim yok ki! Bir rektör herhangi bir resmin kaldırılması için talimat vermez. Biz ilimle- bilimle uğraşıyoruz. Bizim işimiz bu.” diye tepki gösterdi.

Aynı basın mensubu “Sayın rektör, sorduğumuz sorular vatandaşların bizlere ulaştırdığı ve doğrulattığımız sorunlardır. Elbette ki bizim görevimiz vatandaşın sorun ve sorularını sizlere aktarmaktır. Bir resim indiriliyorsa vatandaş için de bizim içinde gerekçesi merak edilecek konular arasındadır.” açıklamasından sonra, “Geçtiğimiz günlerde üniversite bünyesinde petrol ürünleri tahlil laboratuarı kurulacağından bahsetmiştiniz. Hangi aşamada?” diye ikinci bir soru yöneltti.

Rektör Prof. Dr. Çelik’de soruyu “Türkiye’de 2 yerde bulunan ve üçüncüsü Üniversitemize kurulması kararlaştırılan Petrol Ürünleri Tahlil Laboratuarı geçtiğimiz dönemlerde maalesef kağıt üzerinde kalmış. Gelir gelmez Mühendislik Fakültesi bünyesinde söz konusu Laboratuarın gerçek anlamda kurulması için girişimleri başlattık. Alt yapısı bitmiş durumda Mart ayı sonunda Laboratuar hizmete girecektir. Laboratuarın hizmete girmesiyle birlikte Malatya ekonomisine büyük katkı sunacaktır” diye yanıtladı.

Çelik, "Hatta bankadan alınan promasyon parası 350 bin TL'yi bu laboratuvara aktardık. 2-3 ay içerisinde tamamen hizmete sunmayı planlıyoruz. Çünkü bu laboratuvar hizmete tamamen açıldığında üniversitemize 1,5-2 milyon TL de katkısı olacağını ümit ediyoruz"şeklinde konuştu.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız