SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nüfus 750 Binin Üzerinde '

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, başkan yardımcısı Fatih Güven ile birlikte ilde yapılan çalışmalarla ilgili bilgileri aktarmak için basın toplantısı düzenledi. Malatya'nın büyükşehir olması için yapılan çalışmalarında anlatıldığı toplantıda Başkan Çakır, Malatya’da yaşayıp da nüfus kaydını Malatya’ya almayan vatandaşları uyardı. Bu kişilerin sayısının 15-20 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

 Malatya’da yaşayan herkesin, kendini büyük bir ailenin bireyi gibi görmesini isteyen Belediye Başkanı Çakır, şehirin gelişmesi için belediye ve kurumların yanın da vatandaşların da bir takım sorumluluklarının bulunduğunu ifade ederek, geleceğe sorunsuz ve modern bir şehir bırakmanın ilk adımlarından birisi de Malatya’yı hep birlikte sahiplenmekten geçtiğini söyledi.

 Çakır, “Malatya’nın gelişmesi, değişmesi ve güzelleşmesi bakımından şehrimizin Büyükşehir olması büyük bir önem taşımaktadır. Büyükşehir statüsüne kavuşmamızla beraber, Belediyemiz gelirlerinde ciddi bir artış olacak, bu da Malatya’nın hızla büyümesi, gelişmesi, hizmet kalitesinin yükselmesi, istihdamın artması gibi birçok olumlu gelişmeyi beraberinde getirecektir” dedi.

 "NÜFUS 750 BİNİN ÜZERİNDE"

 Malatya'da yaşamasına rağmen nüfus kayıtlarını Malatya'ya aldırmayanları, Kent Bilgi Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemi saha çalışması sırasında tesbit ettiklerini söyleyen Başkan Çakır, “Büyükşehir olabilmemiz için gereken 750 bin nüfus kriterine kavuşmamız için adresi Malatya’da bulunmayan vatandaşlarımız, adreslerini Malatya’ya almaları gerekiyor. Biz inanıyoruz ki Malatya’nın nüfusu şu anda 750 binin çok üzerinde. Bu nedenle Nüfus Müdürlüğümüz ile birlikte bir kampanya başlattık. Başlatmış olduğumuz “Adres Kaydını Malatya’ya Al” kampanyasını basınımız aracılığıyla vatandaşlarımıza duyurmak istedik” dedi. Çakır, vatandaşlarımızın başta belediyemiz olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar tarafından verilen hizmetleri hızlı ve etkin bir şekilde almaları için de bu beyan çok önemli olduğunu hatırlattı.

"YAPTIRIM VE CEZALAR VAR"

Nüfus kayıtlarının Malatya’ya alınmasında, vatandaşlar kadar, apartman ve site yöneticileri ve lojman yetkililerinin de sorumlu olduğunu belirten Çakır, sözlerine şöyle devam etti; "Vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak adına adres ve beyana dayalı sıkıntıların giderilmesi amacıyla Belediyemiz ve Nüfus Müdürlüğümüz tarafından “Büyük Malatya Projesi” başlatılmıştır. Öte yandan bu konuyla ilgili olarak kanunlarımızın da ciddi bir takım yaptırımları ve cezaları bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın bunları da bilmesi gerekiyor. Adresi Geç Bildirim için 354 TL ceza, Adresi Gerçek Dışı Bildirim için de 710 TL’lik ceza verilmektedir. Vatandaşlarımızın cezalı duruma düşmemeleri için Belediyemizin zemin katında, Nüfus Müdürlüğümüzün de buraya eleman takviyesi ile birlikte bu hizmet verilecektir”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız