SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nüfus Artarsa Raylı Sistem Tamam!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya'da şehiriçi ulaşım sorununun çözümü için hafif raylı sistemin yaşama geçirilmesi gerektiğini, Malatya nüfusunun yasanın öngördüğü orana ulaşması halinde bunun için imkanlarını seferber edeceklerini belirtti. Belediye başkanının, nüfus artışı ile ilgili bahsettiği statüyü, yasalar "Büyükşehir" statüsü olarak tanımlıyor.

Şehiriçi belediye otobüs taşımacılığını üstlenen belediye bünyesindeki MOTAŞ şirketinin 2 yeni otobüsünü inceleyen Akın'ın bu konudaki değerlendirmelerine ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"..Şehir içi ulaşımında yaşanan sorunları çözmek amacıyla yeni otobüsler alan Malatya Belediyesi MOTAŞ Şirketi, 2 otobüs daha satın alarak bu yıl aldığı otobüs sayısını 13’e çıkardı.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, toplu taşıma hizmetlerinin vatandaşlara en iyi şekilde verme gayreti içerisinde olan Malatya Belediyesi MOTAŞ Şirketinin hizmet kalitesini her geçen gün artırdığı belirtildi.

Bu yıl alınan 13’üncü otobüsün Malatya halkının hizmetine sunulmasının sevincini yaşadığını belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın; “Göreve geldiğimizden bu yana hemşehrilerimizin daha rahat seyahat edebilmeleri ve gitmek istedikleri yere huzur içinde gidebilmelerini sağlamak amacıyla yeni araçlarla filomuzu güçlendiriyoruz” dedi.

Başkan Akın, “bir yandan ulaşım planlamasını yapıp, Altgeçitleri hizmete sokarken, Köprülü Üst Kavşakları planlayıp, yol açma çalışmalarını yürütüyoruz. Malatya’nın ulaşımının temelden çözülmesi için Hafif Raylı Sistemin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bunun içinde çalışmalarımız var. Ancak Malatya nüfusunun kanunun aradığı şartlara ulaşması halinde inşallah imkanlarımızı seferber edip halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “3 yılımızı tamamlamamış olmamıza rağmen bu güne kadar geçen süre içerisinde 13’üncü Yeni Otobüsü halkımızın hizmetine sunduk. Önümüzdeki yıllarda da bu hizmetlerimizi artırarak devam edeceğiz. Alınan araçların Malatya halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise; Malatyalı olarak daha duyarlı olmamız lazım, yeni alının araçları yıpratmadan, temiz bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Yapılan hizmetlerden memnunuz, çok güzel çalışmalar var bu hizmetlerin devamını bekliyoruz şeklinde konuştular.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız