SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nüfus Kaydımız da Değişiyor!

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:26:47
Nüfus Kaydımız da Değişiyor!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın 30 Mart'ta yapılan yerel seçim sonrasında büyükşehir olması, bazı zorunlu değişiklikleri de beraberinde getirdi. Bu değişikliklerden bazıları da nüfus kayıtlarında yapılınca, Malatya merkezde nüfusa kayıtlı olan yüzbinlerce vatandaşın nüfus bilgilerinde değişiklik oldu. Değişikliği ilginç kılan taraf ise bu durumdan vatandaşların bile halen habersiz olması. 

Cilt Numaraları Çakışınca..

Malatya merkez nüfusunun bir kısmı Battalgazi, bir kısmı ise Yeşilyurt ilçesi kayıtlarına transfer edildi. Böyle olunca da nüfus cüzdanlarının 'nüfusa kayıtlı olduğu ilçe' kısmında 'Merkez' ifadesi kaldırılarak geçiş yapılan ilçelerin isimleri yazıldı. Malatya merkez nüfusuna kayıtlı kişilerin artık sadece kimliklerindeki doğum yeri bölümünde Malatya yazacak. 

Kimliklerdeki önemli değişikliklerden biri de cilt numaralarında yapıldı. Merkezden Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe nüfuslarına kayıtları transfer edilen vatandaşların kimlik bilgisindeki cilt numaralaları, yeni ilçelerindeki kayıtlarla çakışınca, çözüm cilt numaralarının değiştirilmesiyle bulundu. Buna göre Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerindeki mevcut cilt numaraları değiştirilmezken, merkezden aktarılanlar bu ilçelerdeki cilt numaralarının devamına eklenerek kayıt altına alındı. Örneğin; Malatya Merkez nüfusunun 1. cildine kayıtlı vatandaşlar, Battalgazi ilçesine kayıt transferi yapılınca o ilçede de 1. cilde kayıtlı vatandaşların olması ve çakışmanın söz konusu olması nedeniyle cilt numaralarında değişiklik yapıldı. 

Bilgilere Ulaşılamıyordu...

Bazı vatandaşların son günlerde elektronik ortamlarda kontrol edilebilen 'sigortalı hizmet listesi' gibi kamu kurumlarından alınan bilgilere ulaşamadığı, bunun nedeninin ise; vatandaşların kimlik bilgilerindeki değişikliklerden habersiz oldukları için eski kayıtlarla bilgilere ulaşmak istemelerinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Malatya Dışındakiler de Etkilenecek

Nüfus Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgide de, çalışmalara merkezdeki büyük mahallelerden başlandığı ve hızla devam ettiği öğrenildi. Söz konusu değişikliklerin, vatandaşların ikametgah bilgileriyle alakalı değil de nüfus kayıt bilgileri ile ilgili olmasının il dışında yaşayan Malatyalılar'ı da etkileyeceği öğrenildi. 

Vatandaş Nasıl Öğrenecek ?

Vatandaşların kimlik bilgilerindeki değişikliği öğrenmelerinin iki yolu var. Birincisi; nufüs müdürlüklerine giderek kimlik bilgilerini öğrenip yeni kimlik çıkarmaları, ikincisi ise "E-Devlet" şifresi olanların www.turkiye.gov.tr adresine girerek bilgileri güncellemeleri şeklinde olacak. Değişiklikleri elektronik ortamda kontrol etmek isteyen vatandaşlar ise şu işlemleri yapacak; 

Sisteme giriş yapan kullanıcılar, sayfanın sağ üst köşesindeki isimlerinin yazıldığı alanı seçerek, açılan bölümde 'Kimlik ve Adres Bilgilerim" bölümüne gidecekler. Yeni açılan sayfadaki 'Nüfus Cüzdanı Örneği' alanının üstünde bulunan 'Bilgilerimi Yenile' kısmını seçtiklerinde ise yeni bilgilere ulaşabilecekler. 

FOTOĞRAF: Büyükşehir düzenlemesinin ardından oluşturulan Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Nüfus Müdürlükleri, Cezmi Kartay Caddesi'nde aynı binada hizmet vermeye başladı.

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi (Savaş BARIŞ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız