SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nüfusun Yüzde 40'ı Göç Etmiş'

A- A+ PAYLAŞ

"2010 Doğanşehir Gündemi Forumu" Ankara'da gerçekleştirildi.

Ankara Doğanşehirliler Derneği tarafından organize edilen "2010 Doğanşehir Gündemi Forumu, Ankara Kavaklıdere'de bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Merkez Birliği'nde (TESKOMB) yapıldı.

Ankara Doğanşehirliler Derneği Başkanı Atilla Özdemir, forumun açılışında yaptığı konuşmada, "Kentin dokusuna uygun, o kentin kültürü ile ilgili bir şeyler yapılıyor ama hep gönlü memleketinde kalıyor. Son dönemde çok aşırı göç oldu. Son 50 yılda nüfusunun yüzde 40'ı göç etmiş. Bu göçler tabi şehirlere geldi. Şehirlere geldiğimizde kendi kültürümüzde beraber getiriyoruz. Hepimizin rahat olduğu yer hemşerilerimizle kendi kültürümüzü yaşadığımız yerdir. O yüzden dernekler kurulmuştur. Her nereye giderseniz
hemşeri derneklerini göreceksiniz. Birisinin başına bir şey geldiğinde acı günümüzde kötü günümüzde birlikte oluyoruz. Ama biz Doğanşehirliler olarak farklı bir şey yapmak istedik. Şöyle bir baktığımızda Doğanşehir'den çıkmış çok büyük İş adamlarımız var ama kimi İstanbul'da kimi İzmir'de kimi Eskişehir'de onlarında kalpleri de pır pır Doğanşehir diye atmakta. Bizde Anakara Doğanşehirliler Derneği olarak bu platformun aslında Malatya'da, Doğanşehir'de olması gerekir. Ancak Ankara'nın merkezi bir yer olmasından dolayı Mersin derneğimiz, İstanbul derneğimiz, İzmir derneğimiz ve Malatya derneğimizle beraber Doğanşehir'deki derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Sayın Kaymakamımız Cevdet Atay'ında bize yol göstermesi ile Ankara'da toplanıp Doğanşehir'i konuşalım diye teklif olmuştu. Bizde bunun için toplanarak bu hayalimiz nasıl gerçekleştireceğiz. Hayalimiz şu 2023 yılında nasıl bir Doğanşehir hayal ediyoruz. Gözlerinizi kapattığınız zaman nasıl bir Doğanşehir'de yaşamak istiyorsunuz. Onun için Ankara'da 2010 Doğanşehir Gündemi Forumu düzenledik" dedi.

Ankara Doğanşehirliler Derneği Başkanı Atilla Özdemir'in konuşmasından sonra 1.oturum Kaymakamlık, Belediye Başkanlıkları çalışmaları ve planları konusu işlenmek üzere gerçekleştirildi. Başkanlığını Prof. Dr. Yalçın Karatepe'nin yaptığı oturumda, Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Polat Belediye Başkanı İsmet Güzel, Söğüt Belediye Başkanı Mesut Sülü ve Kurucaova Belediye Başkanı Mehmet Karakaş konuşma yaptı.

1.Oturumda Kaymakamlık, Belediye Başkanlıkları çalışmaları ve planları konusu işlendi. İlçe Kaymakamı Cevdet Atay ve Belediye Başkanları Doğanşehir ilçe sorunlarını aktardı.

2.Oturumda oturum başkanlığını Prof. Dr. Ferit Pehlivan yaptığı ve Avrupa Birliği'nin desteklediği yatırım projeleri ile projelerin uygunluk denetimi prosedürü ve belediye yatırım projeleri paneli işlendi.

Konuşmacı olarak Prof. Dr. Yalçın Karatepe, DPT Avrupa Birliği ile ilişkiler Müdürlüğü Uzmanları, Avrupa Birliği Türkiye Temsilciliği Anakara yetkilisi, TEPAV Uzmanı katıldı.

Daha sonra Doğanşehirli Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) kuruldu.

2010 Doğanşehir Gündemi Forumu'nun birinci gün programı sonrasında akşam ise eğlence düzenlenerek toplantıya katılan misafirler, Sanatçı Mehmet Seske ve Talip Ürkmez'in türküleriyle doyasıya halaylar çekerek eğlendiler.

İkinci gün düzenlenen panelin 1 oturumunda Polat Dere Havaları Türkü Paneli düzenlendi. Polat türkülerinin karşılaştırıldığı panelde Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Ünver Nasrattınoğlu yaparken konuşmacı olarak Süleyman Özerol "Polat türküleri ile Arguvan türkülerinde benzerlikler ve etkileşimler" konulu sunum yaparken Mehmet Seske Türk Halk Müziği Sanatçısı, Muharrem Temiz Halk-Ozanı-Araştırmacı ve MESD Başkanı Mehmet Balkış katıldı.

Polat Dere Havaları Türkü Paneli'nden sonra, "2010 Doğanşehir Gündemi Forumu" sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız