SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nüfusun Yüzde 65'i Kentte..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Valilik, Belediye ile diğer kurumların desteği ve Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (BİLSAM) organizasyonu ile düzenlenen ''Sürdürülebilir Kentleşme ve Kentlilik'' konulu sempozyum başladı.

Ramada Otel'deki sempozyumun açılış törenine Vali Ulvi Saran, belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “2008 yılında tarihte ilk defa şehirde yaşayan insanların sayısı kırsalda yaşayan insanların sayısını geçmiş bulunmaktadır. Artık dünya nüfusunun yüzde 50'sinden fazlası, Türkiye nüfusunun ise yüzde 75'ten fazlası, Malatya nüfusunun ise yüzde 65'ten fazlası ise şehirlerde yaşamaktadır. Kentler insanların tarihsel yürüyüşü içinde insanoğlu tarafından ortaya çıkarılmış en orijinal ve karmaşık yapılardır” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Şehri oluştururken göçle gelen vatandaşlarımızın şehre ait olduğunu düşündürerek yetiştirmemiz ve bu duyguyu yaratmamız gerekiyor. Gelen göçü şehrin birer üyesi haline dönüştürmemiz şart. Bir yandan şehirleşme, modernleşme, mimar bütünlüğü ve alt yapı sorunların çözülmesi gibi çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da sosyal kültürel ve eğitsel anlamda yoğun çalışmalar ortaya koymalıyız” dedi.

Vali Ulvi Saran’da, “Toplumsal hayatımızı, tüm yönleriyle bizi çevreleyen kavramlar ve kurumlar kentlerde kurulmuştur. Devletler de kentlerde kurulmuştur. Ticari yapı, ekonomik sistemler burada kurulmuşlardır. Bilim ve sanat, kültür tüm yönleriyle kentlerde gelişmiştir. Estetik zevkler, düşünce dünyasının getirdiği kazanımlar kentlerde sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

Sempozyumda 12 ayrı oturumda 48 adet bildirinin sunulacağını ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız