SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nükleer Gücümüz Kabul Edilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

İran, nükleer bir güce dönüştüğü gerçeğinin ABD ve Batı tarafından kabul edilmesini istedi.

İran'ın, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'ndaki (UAEK) Daimi Temsilcisi Ali Asker Sultaniye, devlet televizyonuna verdiği mülakatta, "ABD ve Batılı ülkeler yeni gerçeklerle yüzleşmeli. İran, bugün nükleer bir güçtür" dedi.

Sultaniye, UAEK ile işbirliği yapmalarının ve bu konuda ön koşulsuz müzakerelere hazır olmalarının "Washington yönetiminin elindeki silahı aldığını" söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nin olası yaptırım kararına ilişkin endişelerini ifade eden Sultaniye, "BM Güvenlik Konseyi'nin İran aleyhine aldığı yaptırım kararlarıyla hayal kırıklığına uğradık. Ancak, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'ndan (NPT) çekilerek intikam alma yoluna gitmedik" diye konuştu.

Sultaniye, İran'ın nükleer gerçeğini reddetmekle, ABD yönetiminin kendisini daha da tecrit etmiş olacağını belirtti. İranlı diplomat, 5 artı 1 ülkeleri ile nükleer müzakerelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

"BÖLGE ÜLKELERİNİN NATO'YA İHTİYACI YOK”

İran Cumhurbaşkanı, Kafkasya ülkelerinin NATO'ya ihtiyacının olmadığını, NATO'nun bölgeye müdahalesinin sorunu daha da kötüleştireceğini söyledi.

Ahmedinejad, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan'ı kabulü sırasında yaptığı konuşmada, “Bölge ülkeleri, el ele vererek kendi sorunlarını çözebilir. Bu konuda NATO'nun ve diğerlerinin müdahalesine ihtiyaç yok” dedi.

“Dış güçlerin müdahalesinin durumu daha da kötüleştirdiği tecrübelerle sabittir” diyen Ahmedinejad, NATO ve Gürcistan arasında olası bir askeri paktın, Kafkasya'daki tansiyonu yükselteceğini savundu.

"TEK KUTUPLU DÜNYANIN SONUNA GELİNDİ"

Tek kutuplu dünya düzeninin yolun sonuna geldiğini ifade eden Ahmedinejad, dostluk ve barış temelleri üzerine kurulu yeni bir düzen için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Ahmedinejad, Tahran-Erivan ilişkilerinin iyi ve sağlam olduğunu, bunun örnek teşkil edebileceğini ifade etti. Konuk Bakan Nalbantyan da iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız