SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nükleer Santral Göç Aldıracak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:28:44
A- A+ PAYLAŞ

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Nükleer santralle birlikte Sinop’un geri göç alma durumu var" dedi.

Bakan Mehdi Eker, ailesi ile birlikte Sinop'a sürpriz bir ziyarette bulundu. Bakan Mehdi Eker ilk olarak Tarihi Sinop Cezaevi'ni gezdi, daha sonra Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli'nde istirahat ettikten sonra, Alaattin Keykubad Camisi'nde ikindi namazını kıldı. Cami çıkışında Sinop’un tarihi mekanlarından olan Pervane Medresesi'nde kumda yapılan Türk kahvesi içti ve esnafla sohbet etti. Bakan Eker son olarak Sinop'a kuş bakışı bakılan Şahin Tepesi'ne gelerek Sinop'u seyretti. 

Burada açıklama yapan Eker, "Sinop, Türkiye'nin cennet köşelerinden birisi, çok müstesna bir konuma sahip, Karadeniz içerisinde hem güney sahili olan hem de kuzey sahili olan bir yer. Büyük bir potansiyeli var, turizm, kültür ve Tarih potansiyeli var. Belediyecilik alanında eksiklikleri olduğu görülüyor, şehrin düzeni, trafiği, bakımı bunlarla ilgili bir takım eksiklikler olduğu biliniyor. Sinop'a kurulması planlanan nükleer santralle birlikte büyük bir istihdam olur ve geri göç alma durumu var. Bu nedenle şehrin şimdiden ona uygun yapılanması ve alt yapısının düzenlenmesi gerekiyor. Çok muhteşem bir coğrafya, çok güzel bir yer. Bunun değerini iyi bilmek, korumak lazım. Sinop’un liman bölgesi ve çekek yerine de bir el atılması gerekiyor diye düşünüyorum. Valimizle de konuştuk. İlgili arkadaşlarla birlikte bu konunun üzerinde dururlar ama belediyecilik hizmetlerinde epeyi eksiklikler olduğunu görüyoruz. Bunu umarım düzeltirler. Buradan göç etmiş çok sayıda ailenin bir şekilde yazları ya turist olarak ya da kısa bir süre kalarak Sinop'a ilgileri giderek artıyor. Yabancı turistlerin, gemi yolu ile gelen turistlerin sayısı artıyor. İnşallah iyi bakılır ve iyi değerlendirilirse şehrin Türkiye’de önemli katkıları olur diye düşünüyorum" diye konuştu. 

Bakan Eker ve ailesi daha sonra Sinop’tan ayrıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız