SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nur İçinde Yat Hadi Amca..

A- A+ PAYLAŞ

Çarşamba gecesi vefat eden, Malatya’nın simge kişilerinden, Malatya kültür ve sosyal hayatının önemli ve renkli simalarından Abdulhadi Çekirdek’in cenazesi Yeni Camii’de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bu arada, Çekirdek'in mevlidinin 22 Eylül Cumartesi günü ikindi namazından önce Yeni Cami'de okutulacağı bildirildi.

YENİ CAMİ’DE YILLAR SONRA İLK..
Şehir Mezarlığı ve camiinin devreye girmesinden sonra şehit cenazeleri dışında cenaze törenleri yapılmayan, 2 yıl önce onarıma alındıktan ve çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra da trafik düzenlemeleri nedeniyle cenaze işleri için kullanılmayan Yeni Cami, 27 bin’in üzerinde cenazeyi bizzat defneden ve Mezarlıklar Müdürlüğü kuruluncaya kadar cenaze kaldırma hizmetlerine “fahri” olarak büyük katkı sağlayan, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Abdulhadi Çekirdek’in cenaze törenine sahne oldu.

Bir süredir rahatsız olan ve Çarşamba akşamı aniden fenalaşınca kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde vefat eden 80 yaşındaki Abdulhadi Çekirdek’in cenaze namazını Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe kıldırdı. Karatepe, namazdan önce yaptığı konuşmada, “iyi bir insan ve iyi bir müslümanın” özelliklerine sahip olduğunu belirttiği Çekirdek’i yakından tanıdığını ve merhumun bu özellikleriyle hatırlanacağını söyledi.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çekirdek’in cenazesi, Dilek Yolu'ndan mezarlığa dönen ve 2004 yılında Belediye Meclis kararıyla "A.Hadi Çekirdek Kavşağı" adı verilen kavşaktan geçirilerek Şehir Mezarlığı’na götürüldü. Burada da kalabalık bir katılım gözlenirken, cenaze toprağa verildi. 27 binin üzerinde cenazenin bizzat defnini yapan, mezara indiren Abdulhadi Çekirdek'in cenazesini, oğlu Dişhekimi Şahin Çekirdek mezara indirdi.

Mezara ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Milletvekilleri İhsan Koca ve Mevlüt Aslanoğlu da toprak attılar.

Müftü Yardımcısı Karatepe’nin duasından sonra defin işlemi sona erdi. Merhum Çekirdek’in oğlu Dişhekimi Şahin Çekirdek ile diğer yakınları başsağlığı dileklerini kabul ettiler.

TÖRENLERE KALABALIK KATILIM..
Abdulhadi Çekirdek için Yeni Cami ve Şehir Mezarlığı’nda yapılan cenaze törenlerine; ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, cenaze nedeniyle Ankara gezisini yarıda kesip Malatya'ya dönen Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Aslan Aksoy, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Pütürge Belediye Başkanı Dr. Necdet Ayaydın, Malatya eski belediye başkanları Seyhan Semercioğlu ve Naci Şavata, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, Vakıflar Bölge Müdürü A.Seydi Akduman, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, CHP İl Başkanı Hacı Demirhan, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, AKP Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, ESKKK Başkanı Ali Evren, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kemal Deniz, Mimarlar Odası Malatya Temsilcisi Abdurrahman Yavuz, Malatya'da Malatyalılar Derneği Başkanı Erdal Karabağ, MAKSAD Başkanı Yaşar Karaaslan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin, MESD Başkanı Mehmet Balkış, Malatyaspor Kulübü eski başkanlarından Nurettin Soykan, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ramazan Özdemir ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Bu arada, cenaze nedeniyle, Çekirdek’le akrabalık bağları olan merhum Cumhurbaşkanlarımızdan İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ile torunu Gülsün Bilgehan’ın da çelenk gönderdiği, ayrıca CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Şahin Çekirdek’i telefonla arayarak başsağlığı dileklerini ilettiği belirtildi.

VALİDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI..
Vali Halil İbrahim Daşöz , Çekirdek’in vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında, “50 yılı aşan bir süredir ilimiz Hamidiye Mahallesi muhtarlığını yürüten, şehrimizin sosyal ve kültürel etkinliklerine, son zamanlarında sağlığını tehlikeye atarak katılan, cenaze törenlerinde hep ön saflarda gördüğümüz, hayırsever, kaybolan değerlerimizi ayakta tutmaya çalışan, gerçek bir Malatyalı, Malatya sevdalısı Hadi Çekirdek'i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

İlimiz adına önemli bir kayıp olarak gördüğüm yaşayan tarih Hadi Amca'nın vefatı nedeniyle başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine, Malatya halkına başsağlığı, merhuma Allah'tan rahmet dilerim.”dedi.

Ayrıca, İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı ve Ankara eski milletvekili Gülsün Bilgehan da, gönderdiği başsağlığı mesajında “Malatya’nın unutulmaz seçkin siması, İnönü Ailesinin yakını Hadi Çekirdek’in kaybından dolayı tüm hemşerilerim gibi çok üzgünüm. Bizi yıllar boyunca acılı günlerimizde yalnız bırakmayan Hadi Amcamızı bugün şehirde olan ve olmayan bütün Malatyalılar en samimi duygularla uğurluyoruz. Kendisine rağmen, ailesine başsağlığı ve sevenlerine sabırlar diliyorum.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız