SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nursaçan'dan ''Ramazan İklimi'' Konferansı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen, Kayseri Müftüsü Necmettin Nursaçan'ın konuşmacı olduğu “Ramazan İklimi” konulu konferans ilgi gördü.

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Belediye Konferans Salonu’nda 8 Ekim 2005 Cumartesi akşamı düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Müftüsü Bekir Gerek, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ile kalabalık bir izleyici kitlesi katıldı.

Belediye Başkanı Akın, "Ramazan günleri, Müslümanların en güzel, en huzurlu, en mutlu günlerini teşkil etmektedir. Sevap açısından olduğu gibi ahlak açısından, sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan da Ramazan günleri yılın en güzel günleridir.

İbadet olarak; insanlar “Allah’a daha yakın olmaya çalışırlar. Ahlak açısından; Allahu Teala’nın hoş görmediği ve toplumumuzda da hoş karşılanmayan kötü davranışlar büyük ölçüde terk edilir. Yapılan istatistikler göstermiştir ki Ramazan ayında suç işleme oranı % 40 azalmaktadır. ” diye konuştu.

Ramazan Ayı’nın insanları iyiliğe sevk ettiğini belirten Akın, “Sosyal açıdan Ramazan ayı, insanların en çok yardımlaştığı, fitrenin verildiği, hayırların yapıldığı zekatların verildiği aydır. Bu ayda Belediyeler iftar çadırları kurup ihtiyaç sahiplerine yemek sunmaktadırlar. Kültürel açıdan; bu ayda kitap fuarları açılır. Konferanslar verilir, paneller yapılır. İftar çadırlarında tiyatro, müzik ve eğlence gösterileri yapılır. Malatya’mızda bu saydığım güzel etkinliklerin hepsi en güzel şekilde Belediyemiz tarafından yapılmaktadır ” dedi.

Belediye Başkanı Akın’ın konuşmasının ardından “Ramazan İklimi” konulu konferansa geçildi.

Kayseri Müftüsü Necmettin Nursaçan, Ramazan ayının Müslümanların en güzel günleri olduğunu belirterek; "İnsanlar kendilerini Allaha yakın hissederler. Ramazan ayın insanlık için her zaman büyük bir önem taşımıştır. Bunun nedeni ise Kur’an – ı Kerim Ramazan ayı içinde inmiştir. Kur’an – ı Kerim açıklayıcı olarak yol göstermiştir. ”dedi.

Bütün ayların Ramazan ayıyla doğduğunu ifade eden Nursaçan; "Ramazan ayı insanları kötü fikir, düşünce ve her türlü kötülükten uzak tutar. İnsanların Allah’a yakın olmasını sağlar. İnsanların yüreğine huzur ve iman verir. Birliği, yardımlaşmayı, kardeşliği en iyi anlatan kavram Ramazan ayı’dır.

Müslüman’ın Kur’an – ı Kerim okuması gerektiğini vurgulayan Nursaçan “ İnsanlığın ve insan ruhunun Kur’an – ı Kerime ihtiyacı var. Müslümanlar Allah’ı anınca heyecanlanırlar. Yüreklerine sevgi ve şefkat dolar. Hangi evde Kur’an - ı Kerim okunursa o evde 60 bin melek olur.

Ramazan Ayı’nın her gecesi bayram günüdür. Ramazan ayı sabır ayıdır. Cehennem azabından kurtuluş, yani sonu cennettir.

Yüce Rabbimiz yeri, göğü yaratarak insanlığın hizmetine sunmuştur. Yüce Rabbimiz Kur’an- ı Kerimi bu ayda indirmiştir.

Bu ay şeytanı ve kötülüğü insan içinde yok olmasını sağlar. Erdemliğe ve iyiliğe sevk ettiği gibi Allahu Teala’ya yakın olmamızı sağlar” diye konuştu.

Gördüğü ilgiden memnun olduğunu dile getiren Necmettin Nursaçan, Anadolu’nun evliya yatağı olduğunu belirterek; "Örnek vermeye vaktimiz yetmez. Niyazi-i Mısri ve Battalgazi yol öncüleriydi. Malatya da Ulu Camii gezme fırsatım oldu. Restore ediliyordu. Bu tarihi yaşatma adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız