SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nusaybin'de 6 Şehit

0
Güncellendi - 2016-04-03 16:18:03
Nusaybin'de 6 Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, asker ve polislerin operasyon düzenlediği bir binada meydana gelen patlama sonrası 6 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre, olay, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin ilçesi Fırat Mahallesi’nde meydana geldi. Güvenlik güçlerinin, burada operasyon düzenlediği binaya girişi sırasında, teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada binanın çöktüğü belirtildi. Patlama sonrası 1'i polis, 5'i asker 6 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Şehitlerin Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya (25), Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Bekir Kelleci (25), Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat (26), Jandarma Uzman Çavuş Aycan Özdil (22), Jandarma Kıdemli Çavuş İbrahim Akdemir ve Özel Harekat Polisi İsrafil Kargı (27) olduğu bildirildi.

Şehitlerden Jandarma Uzman Çavur Bekir Kelleci'nin Giresun-Eynesil, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat'ın Kayseri- Melikgazi, Jandarma Uzman Çavuş Aycan Özdil'in Balıkesir- Edremit, Özel Harekatçı Polis Memuru İsrafil Kargı'nın Kahramanmaraş- Elbistan ilçesinden oldukları belirtildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI..

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan güvenlik görevlileri için başsağlığı mesajı yayımladı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan mesajda, “2 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 16.00 sularında, Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde 5 kahraman silah arkadaşımız ve 1 kahraman emniyet mensubumuz şehit olmuştur. 4 kahraman emniyet mensubumuz ise hafif yaralı olarak kurtarılmış olup, hastaneye sevk edilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan emniyet mensuplarımıza ise acil şifalar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

KIZILTEPE'DE..

Bu arada Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Askerlik Şubesine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 1'i asker 11 kişi de yaralandı.

Patlama sonucu çevredeki bir çok sayıda araçlar ve bina hasar görürken, çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor. Saldırının bombalı araçla gerçekleştiği olayda, ilk belirlemelere göre Askerlik şubesinin karşısında bulunan inşaat bekçisinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaraladığı belirtildi. Ölen İnşaat bekçisinin Suriyeli olduğu öğrenildi.

Mardin- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız