SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Ağladı, Herkes Güldü!..

A- A+ PAYLAŞ

Kızamık Hastalığının önlenmesine yönelik olarak Sağlık Bakanlığınca başlatılan' Kızamık Aşısı Günleri' Malatya'da da sade bir törenle başlatıldı.

Kızamık Aşısı Günleri başlaması nedeniyle Adafı Sağlık Ocağı'nda bir tören düzenlendi. Aşı Kampanyasını Vali Osman Derya Kadıoğlu başlattı. Kadıoğlu, yaptığı kısa konuşmada, " Geçmiş yıllarda da gerçekleştirilen aşı kampanyalarında Malatya başarılı olmuştur. Aynı başarının Kızamık Aşısı Günleri'nde de gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Amacımız kızamık Hastalığından ölümlerin sıfırlanmasıdır. Tüm halkımızın duyarlı olmasını ve çocuklarının kızamık aşılarını yaptırmalarını istiyoruz" dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel'de yaptığı konuşmada, " Kızamık bulaşıcı bir hastalıktır. Ülkemizde de yaygın olarak görülen ve her 3-4 yılda bir büyük salgınlara neden olan kızamık hastalığı , her yıl 8-30 bin çocukta görülmektedir. halen ülkemizde kızamık hastalığı geçiren her yüz çocuktan üçü yaşamını yitirmektedir. Oysa kızamığın son derece etkin ve 1970 yılından beri ücretsiz uygulanan bir aşısı vardır. Kızamık hastalığından ve buna bağlı olarak ortaya çıkan diğer hastalıklardan korunmanın tek yolu kızamık aşısıdır" dedi.

Demirel, kampanyanın 12 Mayıs tarihine kadar süreceğini söyledi.

Bu arada, Sağlık Ocağı'na aşı için getirilen bir kız bebek, annesinin kucağında aşı acısıyla gözyaşı dökerken; annesi, Vali ve sağlık görevlileri "sağlıklı geleceği" konuşup, gülüyorlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız