SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Alan Boşaltılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:19:49
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Arguvan’daki heyelan konusunu Çevre Düzeni Planı’nda belirterek, bu alanın boşaltılması gerektiğini kaydediyor. Ancak, bakanlığın bu teşhisi sadece planda kalmış durumda.

PLANDA VAR 

Arguvan ilçe girişinde oluşan heyelan bölgesi ile ilgili olarak yaşanan durum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesi 1/100.000 Çevre Düzeni Planı’nda yer verilerek, bu bölgenin boşaltılması öneriliyor.

“BOŞALTILMALI”

Çevre Düzeni Planı’nda “Mevcut yerleşim dokusu dağınık olan ilçenin imar planı incelendiğinde heyelan ve kaya düşmesi riski olan alanlarda mevcut yerleşimlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Bu alanların boşaltılması gerekmektedir” şeklindeki tespit ve öneri yer alıyor.

“DURDURULMALI”

İlçenin girişindeki heyelanlı bölge için “boşaltılması” gerektiğini Çevre Düzeni Planı’nda belirten bakanlık  ilçedeki imar durumu için de şu öneriyi sunuyor: “İmar planında ilçenin kuzeyinde önerilen bu alanlardaki gelişme de durdurulmalıdır. 2040 yılı için yeni yerleşim alanı gerekmemektedir.”

“TEHLİKE VAR”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba  TBMM’ye verdiği soru önergesinde ilçe girişindeki heyelanın 100 metre yakınındaki kaymakamlık, belediye, ilköğretim okulu ve liseye ulaşmasının an meselesi olduğunu kaydederek, bakanlıktan önlem alınmasını istemişti.

HABER-FOTO: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız