SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Alan Mera Değil!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ İlçesi İkinciler Köyü'ndeki arazilerin 'mera mı Hazine arazisi mi?' olduğu tartışmaları sorulan AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı buranın Hazine arazisi olduğunu söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, sebze meyve hal esnafını ziyaret ederken, basın mensuplarının Akçadağ İlçesi İkinciler Köyü'ndeki arazilerin satışı polemiğiyle ilgili soruyu cevaplandırdı. Fındıklı, "Milli Emlak Müdürlüğü tarafından o araziler satılacaktı. Ancak, oradaki satışta problem olduğu için, arazilerin satışı özelleştirme dairesi verildi. Daha şeffaf ve açık arttırmayla satılsın ve daha çok gelir elde edilsin diye Özelleştirme İdaresi'ne verildi. Dolayısıyla Türkiye genelinde verilen bu arazilerin içerisinde İkinciler Köyü'ndeki 200 dönümlük alan da var. Bu alan mera değil, Hazine'nin tapulu alanıdır. Etrafında köyün merası da var. Ancak 200 dönüm alan mera değil. Bundan evvel Hazine, geçici olarak tarım müdürlüğüne vermiş, fidan yetiştiriciliği konusunda çalışmalar yapılıyormuş. Daha sonra fidan yetiştirme konusu da olmayınca, hazine orayı satışa sunmuş. Dolayısıyla mecliste gündeme gelen merayı satıyorlar ifadesi yanlıştır"şeklinde konuştu.

"İkinciler Köyü'nde bir sorun varsa, vatandaşın gideceği yolu yoksa İl Özel İdaresi ile görüşülür ve orada bir toplulaştırma yapılır, 18 uygulaması ile yolu ve düzeni sağlanır" diyen milletvekili Fındıklı, sorunu teknik olarak çözmenin mümkün olduğunu kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu kürsüye çıkıp, mera arazilerinin satışıyla ilgili konuşması sırasında AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, ayağa kalkıp cevap vererek o arazinin mera olmadığını ifade etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız