SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Alana Ne Yapılacak?

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:27:19
O Alana Ne Yapılacak?
A- A+ PAYLAŞ
 
Orduevi'nin önünde bulunan Atatürk Anıtı'nın, hemen yanındaki İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı'na taşınmasının kararlaştırılmasının ardından, daha önce yeni binası yapıldıktan sonra yıkılıp tören alanı olacağı söylenen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait alanın nasıl değerlendirileceği merak konusu oldu.
 
Önceki Yerden Vazgeçildi
 
İl Genel Meclisi'nin 2011 yılının Şubat ayında; Naci Şavata başkanlığında yapılan toplantısında;  Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni yapılacak binanın Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri (TTA) arazisine yapılması kararlaştırılmıştı. O dönem yapılan açıklamada, "Merkez Şifa Mahallesi'nde bulunan ve tapunun 1944 ada, 4 parsel numarasında kayıtlı taşınmaza ait TTA hissesi üzerine, Kamu Hizmet Binası (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) olarak tahsis ve inşaat yapılarak kullanılması.. " denilmişti. Ancak daha sonra yapılan açıklamada; Kanalboyu'nda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni binasının önce yapılması kararlaştırılan yere değil de Merkez Bankası yanındaki arsaya yapılacağı duyurulmuştu.
 
Bulut Ne Demişti?
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, 19 Şubat 2012 tarihinde yaptığı açıklamada ise mevcut binanın ahşap ve eski bina olduğunu söyleyerek, " Burada, sıkıntı içerisindeyiz, sığmıyoruz. Ahşap ve eski bir bina. Yangın tehlikesi ile sürekli karşı karşıyayız. Uygun bir yer bulamadık. Meslek yüksek okulunun bir köşesinde bize ait olan 6 dönümlük alanda proje çalışması yaptık. Muhtemelen İl Özel İdaresi tarafından önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacak" ifadelerini kullanmıştı.
 
Alan Ne Olacak?
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'un açıklamasında; binanın tehlikeli ve kullanışsız olduğunu söylemesi, Kanalboyu'nda bulunan ve kıymetli bir alanı olan mevcut binanın bu haliyle başka bir kuruma veya birime tahsis edilemeyeceğini ortaya koyuyor. 2011'in Şubat ayında; müdürlüğün yapılacak yeni binaya geçmesinin ardından, eski binanın yıkılarak tören alanı yapılacağı İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata tarafından açıklanmıştı. Son yapılan açıklamada ise Atatürk Anıtı'nın,  İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı'na taşınacağı ve parkın içinde tören alanı oluşturulacağı belirtilmişti. Şimdi ise tören alanı yapılmaktan vazgeçilen Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Kanalboyu'ndaki alanının nasıl değerlendirileceği gündeme geldi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız