SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Alanlar Korunmalı..'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Ziraat Mühendisleri Odası(ZMO) Malatya temsilciliğinin Zirai Eğitim- Öğretimin kuruluşunun 162.yılı nedeniyle düzenlediği eğlence gecesinde üyeleri ile bir araya geldi.

Renkli Düğün Salonunda düzenlenen eğlence gecesine Vali yardımcısı Engin Durmaz, ZMO genel merkez yönetim kurulu üyesi Fatih Taşdöğen, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Dernekler İl Müdürü Raşit Özmen, TMMOB İl Koordinasyon
Kurulu (İKK) sekreteri Vahap Özvurmaz, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, Ziraat Odası başkanı Bayram Polatbaş ve çok sayıda kamu ve özel sektörde çalışan Ziraat Mühendisleri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan ZMO Malatya İl temsilcisi Fevzi Çiçek “162 yıl önce temeli atılan zirai eğitim-öğretimin aradan geçen bunca zamana rağmen istenilen düzeyde olduğu söylenemez. İnsan yaşamının olmazsa olmazlarından olan ziraatın yani tarımın, ülkemizde son yıllardaki gelişmelerine baktığımızda hiç de iç açıcı bir tablo göremiyoruz. Verimli tarım arazileri teker teker elden çıkmakta ve betonlaşmaya dönüşmektedir. Bu durumun bir an önce durmasını ve tarım alanlarının korunması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra ilimiz tarımına verdiği destekler nedeniyle Vali Halil İbrahim Daşöz’e ve meslekte 36 yılını dolduran ziraatçilere plaket verildi. Vali Daşöz’ün plaketini Vali yardımcısı Engin Durmaz aldı.

Gazetecilerin “Yeni çıkan yerel yönetim yasası ile 1. derece de tarım araziye sahip olan beldeler Merkez belediyeye bağlanıyor. Bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir?” yönündeki soruya ZMO İl temsilcisi Fevzi Çicek
“Bizim için önemli olan tarım arazilerinin korunmasıdır yani imara açılmamasıdır. Bu yönde yasal hükümler de var, önemli olan bu yasal hükümleri göz ardı etmemektir. Ayrıca bu konuda çalışmalarımız da var. Konuyu hassasiyetle takip ediyoruz” derken Ziraat Odası başkanı Bayram Polatbaş ise
“Merkez belediyeye bağlanacak olan 5 beldemiz de verimli tarım alanlarına sahip. Bunların her ne olursa olsun korunması gerekiyor. Şu anda başta Ziraat Mühendisleri Odası olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak bir
rapor hazırlıyoruz” dedi.

Gece Malatya tarımını konu alan sineyizyon gösterisi ve müzik dinletisi ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız