SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Doğan'ın Direnişi Malatya'da Anıtlaşacak

0
Güncellendi - 2016-07-25 04:43:40
Malatyalı Doğan'ın Direnişi Malatya'da Anıtlaşacak
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatyalı Metin Doğan'ın, İstanbul'da darbeye karşı tankın önüne yattığı görüntü Malatya'da anıt olarak ebedileştirilecek.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimine tepki göstererek, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan’ın tankın önüne yatması anı, Malatya’da gerçek tankında kullanılacağı anıt olarak yapılacak.

Malatyalı olan Metin Doğan, Malatya’daki demokrasi nöbetine destek vermek için İstanbul’dan Malatya’ya geldi. Doğan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte Yeşilyurt Belediyesi tarafından başlatılan 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda yapılan çalışmaları inceledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Metin Doğan kardeşimiz bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması elbette bizim için bir gurur kaynağıydı, ama Malatyalı kardeşimizin bu hareketi yapmış olması, bu kahramanın Malatyalı bir kardeşimizin olması bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Metin Doğan kardeşimiz Malatya’mızı ziyarete geldiler, Malatya’daki bu ortamı, bu havayı bizimle birlikte teneffüs etmek için geldiler. Bizde Metin Doğan kardeşimizle birlikte 15 Temmuz Milli İrade Anıtı’nı incelemeye geldik.  Bu milletin hepsinde bu kahramanlık var, ama Metin Doğan kardeşimizin bu kahramanlığı Battalgazi’den, Somuncubaba’dan, Turgut Özal’dan tevarüs etmekte. Kendisini tebrik ediyorum. Malatyalı’ya yakışan budur” dedi.

ANITTA GERÇEK TANK OLACAK

Polat, “15 Temmuz Milli İrade Anıtımız, bu anıtta hilalimiz var ve altta da yıldızımız var. Bir bayrak direğimiz olacak, bu direğin önündeki platformda da 15 Temmuz Şehitlerimizin ve gazilerimizin isimleri yazılacak. İnşallah parka gerçek bir tank getirerek, Metin Doğan kardeşimizin, tankın önünde yattığı gibi tabloyu aynen yerleştireceğiz. Bunları yaşatmamız lazım. Bu değerler bizim için çok önemli, değerlerimizi yaşattıkça geleceğimiz garanti altında olur, değerlerimizi yaşattıkça Metin Doğan’lar çıkar.” şeklinde konuştu.

“BİR ÇOK İNSAN AYNI ŞEYİ YAPARDI”

Metin Doğan ise, kendisinin 20 yaşına kadar Malatya’da bulunduğunu belirterek, “Doğduğumdan itibaren devlet kültürü. Devlet geleneği, devlet algısını çocukken burada almış olduğum için o hareketi yapmakta Malatyalı olduğumun etkili olduğuna inanıyorum. O hareketi yaparken hiç düşünmedim. Sadece tek amacım o tankların oradan gitmesiydi. Eğer orada dururlarsa, durmaya devam ederlerse çok çok kötü şeylerin olacağını tahmin ettim. O yüzden çok acele etmem gerektiğine inandım. Allah’ın yardımı ile de çok hızlı bir şekilde amacıma ulaştım. O kadar hızlı bir şekilde düşünüp de, o kadar hızlı bir şekilde ulaşan herkes aynı şeyi yapabilirdi. Birçok insanında aynı şeyi yapacağından şüphem yoktu.” dedi.

“HİÇ KORKMADIM, KORKU YOKTU”

Tankın önüne yatarken hiç korkmadığını belirten Doğan, “Hiç korkmadım, korku yoktu. Sonra o bir 27 saniyelik görüntüler düşmüştü internete, onu izlerken böyle korktum, bağırıyorum, çağırıyorum., tank yürüyor felan. Orada iken korkmamıştım, ama o 27 saniyelik görüntüyü izlerken o zaman biraz korkunç olduğunu gördüm. Tankın önüne yatarken korku yoktu. Hiçbir şekilde oluşmadı.” şeklinde konuştu.

“Bir daha yaparmısınız” sorusuna ise Metin Doğan, “Yüz kere yaparım, bin kere yaparım, bin katı kadar yaparım. Vatan, devlet bizim sevgilimiz yani. Çok sevdiğimiz şey için canımızı vermesek ne için vereceğiz ki.” şeklinde cevap verdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

me1

me2

me3

METİN DOĞAN, BU FOTOĞRAFLA DARBEYE KARŞI DİRENİŞİN SEMBOL İSMİ OLMUŞTU. (İSMAİL COŞKUN/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hasan (7 yıl önce)
    Malatyanın gururu yiğit hemserim yolun açık olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • abdurrahman yıldız (7 yıl önce)
    Teşekkürler Hemşerim
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    malatya seninle gurur duyuyor. demokrasi kahramanı battalgazi torunu.
    0
    0
    Yanıtla
  • polat fahhrettin (7 yıl önce)
    teşekkür ediyorum anlamlı güzel bir düşünce Metin kardeşime şükranlarımı sunuyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet mehmet (7 yıl önce)
    helal olsun. bu anıtı mümkünse 2. ordunun oralara yapın. askeri liselerin de bu anıtı zorunlu olarak ziyaret etmesi sağlansın.
    0
    0
    Yanıtla