SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Anneye Asker Künyesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:32:05
O Anneye Asker Künyesi
A- A+ PAYLAŞ

Mersin’de, 16 yaşında bir sürücünün otomobiliyle çarpması sonucu yaşamını yitiren, davul zurna ve eline kına yakılarak son yolculuğuna uğurlanan üniversite öğrencisi Mehmet Deniz Sınar’ın annesi Muazzez Sınar’a, Milli Savunma Bakanlığı tarafından, oğlunun adının yazılı olduğu asker künyesi verildi. 

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda 1 Ağustos 2014 tarihinde, arkadaşıyla bulvardan karşıya geçmeye çalışan Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrenci Mehmet Deniz Sınar'a, 16 yaşındaki sürücü D.A. KKTC plakalı aracıyla çarpmıştı. Kazada ağır yaralanan hastanedeki tedaviye 18 gün cevap veren Sınar, yaşam savaşını kaybetmişti. Annesi Muazzez Sınar ve akrabaları, Deniz için Turgut Reis Mahallesi’ndeki evlerinin önünde davullu zurnalı bir cenaze töreni düzenlemiş, "Ben oğlumu kına yakarak askere gönderecektim" diye ağlayan anne, oğlunun eline kına yaktırmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı, annenin bu sözleri üzerine harekete geçti. Askeralma Dairesi Başkanlığı tarafından anneye anlamlı bir hediye verildi. Bugün sabah saatlerinde merkez Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi'nde bulunan taziye evini ziyaret eden Mersin Askerlik Şube Başkanı Personel Binbaşı Ali Osman Yaylar, Milli Savunma Bakanlığı adına anne Sınar’a başsağlığı diledi. Binbaşı Yaylar, anneye "Ulusal basında çıkan haberlerde geçen ve cenaze töreni esnasındaki 'Ben oğlumu kına yakarak askere gönderecektim' şeklindeki ifadeniz, üzüntümüzü bir kat daha arttırmış, bu ifade aynı zamanda sizin gibi milli duygulara sahip annelerimizin, kutsal vatan topraklarının korunmasına sağladığı özverili katkıların bir sembolü şeklinde ön plana çıkarak hepimizi duygulandırmış ve gururlandırmıştır. Derin üzüntünüzü en kalbi duygularımızla paylaşıyor ve ellerinizden öpüyoruz" yazılı bir belge verdi. Acılı anneye, üzerinde ‘M. Deniz Sınar’ yazılı asker künyesini de veren Yaylar, annenin elini öperek acısını paylaştı.

Çok duygulanan anne Sınar ise, hakkında yakalama kararı çıkarılan küçük yaştaki sürücünün bulunarak adalete teslim edilmesini isteyerek, “Allah kimsenin yüreğine böyle bir acı vermesin. Bir anne olarak bütün yetkililere sesleniyorum, oğlumun katili yakalansın. Bütün kalbimle söylüyorum; artık ben bittim, başka annelerin yüreği yanmasın" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız