SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''O Anonsu Şiddetle Kınıyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Malatya Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda, bazı başörtülülerin öğretmen sanılarak anonsla dışarı çıkartılmak istenmeleri ve sonradan başörtülülerin memur değil de veli oldukları anlaşılınca görevliler tarafından tekrar yerlerine oturmalarının istenmesi olayının yankıları sürüyor. Bu arada, Yeni Şafak Gazetesi de, olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının inceleme başlattığını yazdı.

MAZLUM-DER'İN TEPKİSİ..
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şube Başkanı Özkan Hoşhanlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan törende başörtülülerin salon dışına çıkması için yapılan anonslu ihtarı kınadı.

Hoşhanlı, yaptığı yazılı açıklamada, kılık kıyafetlerinden dolayı salon dışı edilmek istenen katılımcıların rencide edildiğini, bu olayın insan hakları ve giyim özgürlüğünü ihlal ettiğini öne sürerek, "İşgüzar idareciler tarafından, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle, Malatya Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan törende bazı katılımcıların kılık kıyafetinden dolayı salonu terk etmeleri için, yapılan anonsun, insan haklarına ve kıyafet özgürlüğüne yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bu ve buna bezer tavırların çocuklarımızı eğitmek ve öğretmek üzere ellerine teslim ettiğimiz Milli Eğitim Camiasından gelmesi daha da esef ve üzüntü vericidir. İnsanları kıyafetleri ile değerlendirip beyinlerine bakmayan bu gerici mantığın eğitim camiasında bulunmasını kınıyor ve yadırgıyoruz" dedi.

"BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI.."
Bu arada, Yeni Şafak Gazetesi de, "İşgüzarlığa İnceleme" başlıklı, Ankara mahreçli ve Behçet Güngör imzalı haberinde, bakanlığın bu olayla ilgili inceleme başlattığını iddia etti.

Söz konusu haberin bir bölümünde şöyle deniliyor:

"..Malatya'da 24 Kasım'da Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan Öğretmenler Günü törenlerine bazı öğretmenler başörtülü aileleriyle birlikte katıldı. Öğretmen Günü kutlamalarında bir tümgeneral ile bir albay da bulunuyordu. Etkinliklere katılan Tümgeneral ile Albay, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'u uyararak başörtülülerin dışarıya çıkarılmasını istedi.

Tümgeneral ve Albay'ın bu hassasiyetini dikkate alan bazı Milli Eğitim yetkilileri salonda bir anons yaparak, başörtülü bayanların Halk Eğitim Merkezi salonunu terk etmesini istedi. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki bazı yetkililerin bu işgüzar tutumları Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bu konuda inceleme başlatan Bakanlık, olayın ortaya çıkması için Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talimat verdi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız