SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Asker Yargılanıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:34:42
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, son yıllarda intihar eden askerlerle ilgili olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu soru önergesine Bakan Yılmaz'dan yanıt geldi. 
 
"934 Asker İntihar Etti"
 
Ağbaba'nın "Piyade Er Eren Özel'in ölüm sebebi ile ilgili rapor bakanlığınıza ulaşmış mıdır? 2002-2010 yılları arasında askerlik görevini yaparken hayatını kaybeden asker sayısı kaçtır? On yıllık dönemde kaç asker intihar etmiştir?" sorusuna Bakan Yılmaz, "2002-2012 yılları arasında askerlik görevini yaparken hayatını kaybeden kişi sayısının 1470'tir. 2002-2012 yılları arasında intihar ederek vefat eden asker sayısının 934'tür " şeklinde yanıt verdi. Bakan Yılmaz tarafından verilen yanıtta personellerin ölüm sebepleri silah kazası, kendini askerliğe elverişsiz hale getirme, askeri araç kazaları, iş kazası ve intihar olarak sıralandı.
 
"Yargılaması Devam Ediyor"
 
CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Kahramanmaraş 5’nci Zırhlı Tugayı, 1’nci Mekanize Piyade Tabur Komutanlığı’nda askerlik görevini yaparken 8 Eylül 2011 tarihinde öldürülen Malatyalı asker Eren Özel’in ilk önce intihar ettiği, ardından nöbet arkadaşı tarafından öldürüldüğünün açıklandığını belirterek olayın gerçek sebebinin ne olduğu sorusuna ise Bakan Yılmaz “Ölüm olayıyla ilgili ; şüpheli Piyade Er Ahmet Aktaş hakkında ‘bilinçli taksir suretiyle adam öldürmek’ suçundan kamu davası açıldığı ve yargılamanın devam ettiği” belirtildi.
 
Milli Eğitim Bakanı'ndan Yanıt 
 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Milletvekili Veli Ağbaba'nın kendisine yönelttiği soru önergesini cevapladı. 
 
Bakan Dinçer cevabında, " 29 Şubat itibarıyla bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında 111 bin 529 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır. En fazla öğretmen ihtiyacı olan alanlar  ise Rehber Öğretmenlik 18 bin 956, Okul Öncesi Öğretmenliği 11 bin 138, Beden Eğitimi öğretmenliği 10 bin 582, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 8 bin 690, Teknoloji ve Tasarım öğretmenliği 8 bin 267, Zihinsel Engelliler öğretmenliği 7 bin 631, İngilizce Öğretmenliği 7 bin 466, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği 6 bin 113…”  dedi. Dinçer’in verdiği bilgiye göre, halen eğitim fakültelerinde öğrenimi sürdüren 138 bin 450’si kadın toplam 257 bin 738 öğretmen adayı öğrenci bulunuyor.
 
Ağbaba'dan İlçe Ziyaretleri
 

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ilçe ziyaretlerine devam ediyor.Ağbaba beraberinde İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Mengüç, Deniz Kayıkçı, Naki Düzova, Vahap Altınok ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Yakup Kormaz ile birlikte Beydağı Beldesi  ile Arguvan ve Yazıhan İlçelerini ziyaret etti.
 
Ağbaba ve beraberindekiler ilk olarak Merkez Beydağı Beldesine giderek burada Belediye Başkanı Abuzer Sarıtaş ile bir süre görüştüler. Beydağı Beldesinin ardından Arguvan’a geçen Ağbaba ve İl Genel Meclis üyeleri sırasıyla CHP Arguvan İlçe Örgütünü ve  Arguvan Belediyesini  ziyaret ettiler. Esnaflarla da görüşen Ağbaba ,daha sonra Köy Muhtarları ile bir toplantı yaptı. Köy muhtarlarının ayrı ayrı sorunlarını dinleyen ve not alan Ağbaba “Muhtarlarımıza çok önem veriyoruz. Devletin köy ve mahallelerdeki  temsilcisi muhtarlarımızın çok büyük sorunları var. Bu sorunları ilk ağızdan dinleyerek çözümü için çaba gösteriyoruz.” dedi.
 
CHP Milletvekili Veli Ağbaba daha sonra Yazıhan’a geçti. CHP Yazıhan İlçe Örgütünü ziyaret eden Veli Ağbaba daha sonra Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya ile Yazıhan Kaymakamı Ünal Koç’u ziyaret ederek  bir süre görüştü.  Ağbaba ve beraberindekiler esnaf ziyaretinin ardından  Konak’a geçerek burada vatandaşlarla bir süre sohbet ettiler.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız