SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Atamalar Usulsüz, Geçersiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:21:39
A- A+ PAYLAŞ

Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol “Atamaları usulsüz olduğu ispatlanan şube müdürlerinin yaptığı mülakat, geçersiz ve usulsüzdür” iddiasında bulundu. 

Sendika binasında yaptığı açıklamada, müdür atamalarında haksızlık yapıldığını ileri sürüp eleştiren Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol,şöyle konuştu:

"İlimizde okul ve kurum müdürü atamaları kapsamında yapılan mülakatlardan sonra açıklanan sonuçlar ibret vericidir. 

Mülakat sonuçları neticesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ismi neredeyse Malatya Milli Torpil Müdürlüğü haline gelmiştir. Adaletli bir atama sürecinde üyelerinin beceriksizliklerinden dolayı kadrolaşamayacağını anlayan malum sendika her türlü değeri hiçe sayarak üyelerini bir yerlere getirebilme gayretine girişmiştir. Bu skandal süreçte adeta hem komedi hem de rezalet yaşanmıştır. Bir önceki Müdürlük değerlendirmelerinde müdürlük unvanını taşıyamadığı için verilen notla baraj altında bırakılan kişilerden bazıları son değerlendirmede yüksek puanlar almıştır. Bu kişilerin yüksek puanlar almasının esas nedeni malum sendikaya yaklaşmaları mıdır, soruyoruz.  Aldığımız duyumlara göre örneğin iki soruya cevap veren ve çok yüksek puanlar alan müdür adayları bulunmaktadır . Dikkat çeken bir diğer husus da 90 ve üstü alan adayların tamamının malum sendika üyesi olmasıdır.  Türkiye’nin hiçbir ilinde komisyonlarda müdür adaylarına Malatya’daki kadar düşük bir puanlama layık görülmemiştir. Öyle ki,  üyemiz Ömer GÜL’e 35 yıllık okul müdürlüğü  tecrübesi ve tertemiz siciline karşılık 11 puan reva görülmüştür. Acaba Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yönlendiren karanlık odaklar mı bulunmaktadır ?  Malatya’da atamalara  bazı kirli ellerin  müdahalesi mi olmaktadır ? 

Balık baştan kokar misali şube müdürlüğü atamalarını iptal eden Danıştay kararını Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olan zat uygulamayacağını söylemektedir.  Bu kararla atamalarının usulsüz olduğu ispatlanan şube müdürlerinin yaptığı mülakat da geçersiz ve usulsüzdür. O kadar ki liyakat yoksunu şube müdürlerinden bazıları, vefat etmiş okul müdürlerine not verebilmiştir.  Bilinmelidir ki, bu zihniyetle ne ilimizde ne de ülkemizde eğitimin kalitesini artırmak mümkün değildir

Mahkeme kadıya mülk değildir. Bu haksızlıkların, hukuksuzlukların hesabı elbet bir gün sorulacaktır.. Allah korkusu olmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilatlarına sızmış bu eyyamcı çetelere ahirette cehennemin de var olduğunu hatırlatıyoruz. Bu çetelerle bu dünyadaki hesabımızı da aklımızın bir kenarına not ediyor, hesap gününü sabırla ve dik bir duruşla bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız