SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Bağış da Ortağın Derneğine!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:52:56
O Bağış da Ortağın Derneğine!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz hafta yapılan Aralık ayı toplantısında İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi’ne 70 bin TL yardım yapılmasına dair bir karar alındı. Bu cemiyetin yönetiminde, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın eski ortaklarından bazılarının bulunması, yardım kararını ilginç kıldı.

Daha önce de AKP’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Prof. Dr. İbrahim Gezer’in yönetimindeki BİLSAM’a da 70 bin TL’lik yardım yapan Malatya Belediyesi’nin parasal yardımına mazhar olan son sivil toplum örgütü ise İlim Yayma Cemiyeti’nin Malatya Şubesi oldu. 

‘Yurt yapımı nedeniyle yardıma muhtaç’ olduğu belirtilerek belediye bütçesinden 70 bin TL aktarılan İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi’nin en önemli özelliği ise Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Adayı Ahmet Çakır’ın başkan olmadan önce hissedarı olduğu şirketteki ortakları tarafından yönetiliyor olması.

İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi Başkanı Münüp Mustafa Özkan, yöneticileri Hulusi Ateş, Necati Paşahan ve Abdullah Şahaplıoğlu, özellikle büyük ölçekte inşaat ve konut projeleriyle iştigal eden, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da eski ortağı olduğu Bil-Grup İnşaat Ltd. Şti.’nin ortakları arasında yer alıyor. Cemiyetin Malatya Şubesi’nin bir diğer yöneticisi ise Malatya Belediyesi Kültür Müdürü olarak gözüken İhsan Gençay. 

Milyonlarca liralık sermayeli ve Malatya Belediyesi’nin sağladığı kolaylıklar ile büyük ölçekli inşaat işlerine imza atan şirketin ortakları tarafından yönetilen bir sivil toplum kuruluşunun, Malatya Belediyesi’nin bütçesinden yardım talep etmesi, hiçbir kurumdan yardım alamayan ve 2-3 bin TL bütçe ile proje üretme mücadelesi veren diğer sivil toplum kuruluşlarının tepkisine yol açtı.   

Malatya Belediyesi’nin BİLSAM ve İlim Yayma Cemiyeti’ni koruması altına almasının ideolojik ayrımcılık kokan bir tutum olduğunu belirten bazı sivil toplum kuruluşu yöneticileri,  Malatya Belediyesi bütçesinin Malatya halkının tümüne ait olduğunu belirterek, yöneticilerin ideolojik kimliklerinin sivil toplum kuruluşları arasında ayrımcılık yapma hakkına neden olmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Malatya’da 800’den fazla vakıf, dernek ve farklı statülerde sivil toplum kuruluşu bulunuyor. Bu dernek ya da vakıfların BİLSAM ve İlim Yayma Cemiyeti’ne yapılan parasal yardımları emsal göstererek, toplum yararına ve kamu çıkarları için yaptıkları çalışmalara destek amacıyla Malatya Belediyesi’nden parasal destek isteme sırasına girmesinin şaşırtıcı olmayacağı belirtiliyor.

İlim Yayma Cemiyeti’nin Bazı Yöneticileri İmar Yolsuzluğu Davası’nda Yargılanıyor 

Malatya Belediyesi’nin parasal destek verdiği İlim Yayma Cemiyeti’nin Malatya Şubesi yöneticilerinden Başkan M. Mustafa Özkan ve Denetim Kurulu Başkanı Abdullah Şahaplıoğlu ‘İmar Yolsuzluğu Davası’ olarak bilinen davada yargılanmaya devam edilen 45 kişi arasında da yer alıyorlar. 

Diğer Bir Ortağın Yeğenini de Müdür Yapmıştı

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın, önümüzdeki yıl yapılacak yerel yönetimler seçiminde AKP'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandıktan sonraki ilk işi, belediye başkanı olmadan önce hissedarı olduğu Bil- Grup adlı şirketteki ortaklarından Selim Budak'ın yeğeni Tuğrul Budak'a da Özel Kalem Müdürlüğü kadrosu vermek  olmuştu.

'İstisnai Kadro' olan ve işe sınavsız biçimde alınan kişiye herhangi bir kriter gerektirmeden devlet memuru sıfatı kazandıran Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atanan Tuğrul Budak'ın, Çakır'ın belediye başkanı olmadan önceki iş ortağı Selim Budak'ın kardeşi Hacı Budak'ın oğlu olduğu belirlenmiş, Çakır da bunu doğrulamıştı.

FOTOĞRAF: Malatya Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz hafta yapılan ve söz konusu derneğe parasal destek kararının da alındığı Aralık ayı toplantısının bir bölümüne Belediye Başkanı Çakır başkanlık etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız