SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Bakanlık Gereksiz Kalacak!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:46:14
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye genelinde HES’lere, taş ocaklarına, maden ocaklarına verilen izinler bu hızla giderse, çok yakında Çevre Bakanlığı’na gerek kalmayacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Beydağı ( Mamurek) Mahallesi’ne kurulmak istenen ve bölge halkının tepkilerine neden olan taş ocağını Meclis gündemine taşıdı. 

“Ülkemizde, 2004 yılında yürürlüğe giren  Maden Yasası'nın ardından gelişigüzel taş ocağı ruhsatları verilmeye başlanmıştır.” Diyen Ağbaba, “Malatya’nın hemen hemen tüm ilçelerinde açılan taş ocakları başta insan sağlığı olmak üzere, hayvancılığı, tarım arazilerini ve su kaynaklarını olumsuz etkiliyor. Özel sektör işletmeleri yetmiyormuş gibi son dönemlerde  Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde 16 taş ocağı ve asfalt tesisi açılacağı ilan edildi.Taş ocağı açılmak istenen son yer Beydağı (Mamurek) Mahallesi. Mahalleliler tarafından taş ocağına karşı protesto yürüyüşünün de gerçekleştirildiği bölgede taş ocağı açılması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Taş ve maden ocaklarının insan sağlığını olumsuz etkilediğinin belirtilmesine rağmen, hem Türkiye genelinde hem de Malatya’da ocakların açılmasının kolaylaştırıldığını ifade eden Ağbaba, HES’lere, taş ocaklarına, maden ocaklarına verilen izinler bu hızla giderse, korunacak bir çevre dolayısıyla Çevre Bakanlığı’na gerek kalmayacağını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba  konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından  yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir de soru önergesi verdi. Ağbaba soru önergesinde “Malatya İlinde, taş ocağı açmak için Bakanlığınıza başvuru yapan firma sayısı kaçtır? Bu firmalar hangi bölgelere  taş ocağı açmak için izin istemektedir? Malatya’da faal durumdaki taş ve maden ocağı sayıları ve kuruldukları bölgeler nerelerdir? Taş ve maden  ocaklarının pek çoğu köylülerin hayvanlarını otlattıkları meraların veya otlakların üzerine kurulmak istenmektedir.Taş Ocaklarına gerekli izinler verilirken köylülerin geçim kaynakları neden göz ardı edilmektedir? Beydağı Mahallesi’nde kurulmak istenen taş ocağıyla ilgili bölgede yaşayan vatandaşlarla bilgilendirilme toplantısı yapılmış mıdır?”ifadelerine yer verdi.

ARŞİV FOTO: Beydağı'nda taş ocağına karşı çıkanlar, geçtiğimiz hafta protesto gösterisi yapmışlardı. (iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız