SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O 'Battalgazi' Geldi!

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçe belediyesi tarafından Kayseri'de yaptırılan ve maketi "Bu nasıl Battalgazi?" diye eleştiri konusu olan Battalgazi Heykeli, tepkiler üzerine değişiklik yapılacağını söyleyen ilçe belediye yetkililerinin iddialarına karşın, maketin aynısı olarak imal edildi ve ilçe girişine dikildi. (Yandaki fotoğrafta soldaki eleştiri konusu olan maket, sağdaki yapılıp dikilen heykel)

Kayserili ressam Engin Ünal tarafından yapılan 4 metre 30 santim boyundaki "Battalgazi Heykeli", ilçe girişi Meydanbaşı Mahallesi MORMAŞ önünde hazırlanan kaideye monte edildi. Fiberglasstan imal edilen heykelin 600 kilo ağırlığında olduğu bildirildi.

"KARİKATÜRİSTİK" ELEŞTİRİSİ VARDI..
Battalgazi Heykeli'nin maketindeki at ve insan figürünün uyumsuz görüntüsü nedeniyle, söz konusu heykel için Malatyahaber.com'da 6 Ağustos 2008'de şu haber yayınlanmıştı:

"Battalgazi ilçesi girişine Battalgazi Heykeli dikileceği belirtilirken, nereden esinlendiği bilinmeyen heykeldeki insan ve at figürünün "karikatüristik" görüntüsü dikkat çekip, eleştiriliyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türk tarihinde Battalgazi'nin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Battalgazi'yi tanıtmak ve unutturmadan gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Tarihimizde böylesine önemli şahsiyetlere mutlaka sahip çıkmalıyız. Battalgazi'nin doğum yeri ve Batalgazi ile özdeşleşen yerleşim yeri bizim ilçemizdir. O nedenle ilçemizin girişine Battalgazi heykelini dikmek istedik" dedi.

Battalgazi heykelini ilçenin girişine dikeceklerini belirten Gürkan, "Heykeli bu yıl dikmeyi hedefliyoruz. İlçe girişindeki Karayolları çalışmaları bittiğinde heykeli ilçemizin girişine koyacağız" şeklinde bilgi verdi.

İlçe girişine dikileceği belirtilen heykelin "karikatüristik" görünümü dikkat çekerken, böylesine bir heykel için ciddi araştırmalar ve proje örnekleri alınıp, ondan sonra karar verilmesi gerektiği, oysa bu heykelin bir anda ortaya çıktığı ve alelacele dikilmek istendiği öne sürüldü.

"BÖYLE OLMAYACAK" İDDİASI..
Öte yandan, heykelle ilgili basına verilen fotoğrafın ardından eleştirilerin gelmesi üzerine Battalgazi Belediyesi yetkilileri, fotoğrafta görünenin heykelin gerçek hali olmadığını öne sürdüler. Yetkililere göre, heykel fotoğraftakinden farklı olacak!."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız