SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Belediye Tavizsiz!

A- A+ PAYLAŞ

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya İnsuyu Mevki ve şehir içindeki kaçak yapıların yıkımına önümüzdeki günlerde başlanacağını açıkladı.

Başkan Akkaya ruhsata bağlanmayan binaların yıkım kararı olduğunu belirterek, “Ruhsata bağlanıyorsa ruhsata bağlamaları konusunda süre veriliyor. Ruhsata bağlayamıyorlarsa o zaman yıkım kararı çıkıyor. İmar Kanunu'nun 42. maddesine göre metrekaresine göre para cezası uygulanıyor” dedi.

Yine İmar Kanunu'nun 184. maddesine göre haklarında suç duyurusunda bulunulduğunu da belirten Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, “Ayrıca vatandaş bu işi yaptığı için yasal olarak cezalandırılıyor ancak bu ceza yıkımı engellemiyor. O yıkım mutlaka gerçekleştirilecek. Belediye yasal gereği yerine getirecek. Gerek şehir içinde gerek de mücavir alanda yapılaşmanın yasak olduğu yerlerde bu yıkımlar gerçekleştirilecek" diye konuştu.

İnsuyu Ovası’nın Burdur’un su havzası olduğuna dikkat çeken Başkan Akkaya, İnsuyu Ovası ve şehir içindeki kaçak yapı sayısının 100'den fazla olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız