SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Belediyeler Hizmetten Aciz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:07:21
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Teşkilatı Melekbaba’lılar ile bir araya geldi 

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Çığrık, Ayhan Baran ve partililerle beraber Melekbaba Mahallesi’nde toplantı yaptı.

Melekbaba Semt Konağı’nda düzenlenen toplantıya Kaysı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Yağlıcı, Yeşiltepe, Fatih, Seyran ve Arguvan Gövdeli Köyü Muhtarı katıldı.

AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, konuşmasında, "Bizler sadece seçimden seçime milletimiz ile vatandaşımız ile bir araya gelen bir teşkilat değiliz. Nasıl ki Başbakanımız her fırsatta yurdun her köşesini dolaşmaya gayret gösteriyorsa bizlerde teşkilatımız ile beraber her hafta bir veya iki mahallelerimizle, sizlerle muhabbet etme, sohbet etme ve dertlerinizi dinleme, bugüne kadar neler yaptık bundan sonra neler yapabiliriz noktasında sizlerle ortak payda çerçevesinde çözüm bulma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Tüfenkci, Malatya’nın Büyükşehir olmasına da değinerek, "Hatırlayın, muhalefet Büyükşehir’e hevesliydi. Büyükşehir olmadık diye her yerde bizleri eleştiriyordu. Hatırlarsanız Başbakanımız 2009 yerel seçimlerinde Malatya’ya Büyükşehir müjdesi vermedi diye ‘bunlar sizi kandırıyor, yalan söylüyor, bizler iktidara geldiğimizde Malatya’yı Büyükşehir yapacağız’ diye her zamanki palavralarını atıyordu. Ama biz dedik ya Başbakanımız bir söz verdiyse o sözün arkasında durur. Bugün Malatya Büyükşehir oldu ve 2014 yerel seçimlerine Büyükşehir Belediyesi olarak gideceğiz. Ancak muhalefet bu seferde kıskançlıktan çark yaparak ‘Vay efendim Büyükşehir de neymiş, ne gerek var, niye beldeler kapanıyor’ gibi sırf itiraz olsun diye akla ziyan açıklamalar yaptılar" dedi.

Beldelerin kapanacağını kaydeden Tüfenkçi, "Ama şuan ki belde belediyeleri beldesine hizmet etmekten aciz. Mevcut belediye yasası ile gelişmişlik ancak bu kadar olabilir. Türkiye artık kabuğunu kırması lazım.Bunun için il sınırları içerisinde ki her yeri kapsayan Büyükşehir yasası getirildi. Başbakanımız sadece bir bölgenin bir ilçenin bir merkezin kalkınmasını istemiyor. Malatya’nı bir bütün olarak kalkınmasını istiyor. Aynı kanalizasyon hizmetini, yol hizmetini, su hizmetini, aynı ulaşım hizmetini bütün ilçelerimiz alsın istiyor" diye konuştu.

Tüfenkçi, yasanın gayet açık olduğunu belirterek,"Köyden mahalleye veya beldeden mahalleye dönüşülen yerlerde 5 yıl boyunca hiçbir vergi alınmıyor. Belediye bir bölgeye su götürdüyse en düşük su ücretinin dörtte birini alıyor. Eğer orda yeni bir ev yapılacaksa ilçe veya il belediyesi planını projesini vatandaşa veriyor ve bundan hiçbir başvuru ve ruhsat harcı da almıyor. Eğer o köylerin meraları, otlakları, ormanları varsa yine o bölge üzerine kayıtlı şekilde devam ediyor. Yasa bu derece açık ve bu derece kolaylık sağlıyor. Muhalefetin bu başarımızı sulandırmasına fırsat vermemeliyiz’’ ifadelerini kullandı.

Kaysı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Yağlıcı, da "AK Parti il ve ilçe teşkilatı ve belediyemiz mahallemizin sorunlarını bizzat bizden dinleyerek kısa, orta ve uzun vade de bize faydalı olacak icraatlar konusunda istişare etmek için mahallemize gelmiş bulunmaktalar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız