SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Beyanatlar Yüzünden!.'

A- A+ PAYLAŞ

İskender Mahallesi'ndeki Çarmuzu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Ali Yahya Özden ile aynı yerde hemşire olarak çalışan eşinin, bazı kişiler tarafından dövüldüğü bildirilirken, bu duruma Malatya Tabip Odası, Malatya Sağlıkçılar Derneği ile Malatya Aile Hekimleri Derneği’nden tepki geldi.

Doktor ve eşinin saldırıya uğraması ile ilgili olarak Tabip Odası ve 2 dernek adına Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Eroğlu tarafından okunan ortak açıklamada şöyle denildi:

"Son zamanlarda, basında sıkça yer almaya başlayan, yurdun dört bir yanında meydana gelen doktor ve yardımcı sağlık personeline karşı takınılan olumsuz tavırların artık tahammül edilebilir bir tarafı kalmamıştır.

Dün sabah, saat 08.15 civarında, ilimiz merkezinde görev yapan aile hekimi ve beraber çalıştığı eşi hemşire arkadaşımız, sudan bahanelerle iki kişi tarafından darp edilmişlerdir. Aynı zamanda, bu kişilerce çalıştığı kurumdan ayrılmaları bir daha burada görev yapmamaları, eğer görevlerine devam ederlerse daha da büyük şiddete uğrayacakları yönündeki tehditlerle olay yerinden
ayrılmışlardır.

Yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen ve en son dün ilimizde yaşanan bu tür eylemlerin sorumlusu sağlık bakanlığı yetkililerinin maksadı aşan ve halkımız tarafından da yanlış anlaşılan söylemleridir.

“Doktoru ayağınıza getirdik” “Mahalleli ne zaman isterse hekim o saatte çalışacak” “Paragöz hekimler” “Tuzu kurular” “Şu kadar maaş alıyorlar” gibi beyanatlarla halkın gözünde küçük düşürülen hekimler, saldırı için hedef tahtası olmaktadırlar.

Sağlık bakanlığı yetkililerinin beyanatları ve uygulamaları ile hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarını son dönemde toplum nazarında değersiz kılmışlardır. Oysa gece gündüz demeden insanların sağlığı için görev yapanların, bunu hak etmediklerine inanıyoruz.

En son yayımlanan yönetmelikteki ceza puanı sistemi ve ASM sınıflama kriterleri de bu tür uygulamaların yeni bir biçimidir.

Bundan böyle hekim ve diğer sağlık çalışanlarının karşılaştıkları olumsuzlukların takipçisi olacağımızı, yapanın yaptığının yanına kar kalmayacağının bilinmesini kamuoyuyla paylaşırız.

Bu Olayı Malatya Tabip Odası, Malatya Sağlıkçılar Derneği ve Malatya Aile Hekimleri Derneği olarak kınıyoruz. Emniyet ve Sağlık müdürlüğü’nün konu ile ilgilenen değerli personeline, bizlere ve mağdur arkadaşlarımıza gösterdiği nezaket ve işlerindeki titizlikten ötürü teşekkür ediyoruz."

Bu arada, ortak açıklamaya katılacağı belirtilen Hayat Vakfı Malatya Şubesi’nin ise, Sağlık Bakanlığı ile ilgili eleştiriler nedeniyle açıklamaya imza koymaktan vazgeçtiği bildirildi.

POLİS RAPORU..
Doktor ve eşinin saldırıya uğradığı olay Polis Vukuat Raporu'nda da şu bilgilerle yeraldı:

"Suçun Nev'i KASTEN YARALAMA-TEHDİT VE HAKARET
Suçun Yeri İskender Mahallesi
Suçun Tarihi 12.01.2011 - 08:30
İntikal Tarihi 12.01.2011
Müşteki A.Y.Ö.: H.oğlu Malatya doğumlu,
Müşteki S.Ö.: H.kızı Malatya 1973 doğumlu,
Şüpheli (firar) Z.U.: O.kızı Akçadağ 1957 doğ.,
Şüpheli (firar) Z.U. Kızı ve Oğlu
Olayın Özeti 11.01.2011 günü müşteki ifadesinde şüphelilerin kendilerini darp ederek hakarette bulunduklarını beyanla şikayetçi olmuşlardır. Hazırlanan tahkikat evrakı ikmalen gönderilecektir."

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız