SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''O Bina Sağlam da Değil..''

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Emekçileri Sendikası, Malatya'da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak Beydağı Devlet Hastanesi bünyesindeki binanın kullanılacak olmasına tepki gösterdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Malatya Şubesi (SES) Malatya Şube Başkanı Hasan Kaldık, sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak Beydağı Devlet Hastanesi bünyesindeki binanın kullanılacak olmasına tepki gösteren Kaldık, "Söz konusu Beydağı Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum ve Çocuk Klinik hizmetini veren binanın depreme dayanıklı olmadığı ve güçlendirilmesi gerekli olduğu başta Malatya Valisi olmak üzere ilgili yetkililerce bilinmektedir. Yine Malatya'nın demografik yapısına baktığımızda, nüfus dağılımının yüzde 75'i Malatya Devlet Hastanesi'ne yakın oturmaktadır. Şöyle ki; Malatya Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Klinikleri'ndeki yıllık toplam poliklinik hasta sayısı yaklaşık 130 bin, Beydağı Devlet Hastanesi'nde ise yaklaşık 60 bin olduğu hastane kayıtlarında görülmektedir. Bu olumsuzluklara rağmen yanlışta ısrar etmek ve yangından mal kaçırırcasına oldubittiye getirmek başta Malatya halkı olmak üzere sağlık çalışanlarını da mağdur edecektir" dedi.

Birçok ilde kadın doğum ve çocuk hastanelerinin ayrı hastane olarak hizmet verdiğini, bu bakımdan Malatya'ya da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapılması için çalışma başlatılması gerektiğini dile getiren Kaldık, "Ancak şimdi yapılmak istenen Malatya Devlet Hastanesi'ndeki Kadın Doğum ve Çocuk Klinikleri'nin Beydağı Devlet Hastanesi'ne taşınmasıdır. Bu durumu ne Malatya halkı ne de sağlık çalışanları kabul etmeyecektir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız