SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Bina Yıkılacak..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Mart ayı oturumlarına devam ederken, 2010 yılı yatırımları ve 2011 yılında yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Bulut, ödenekler üzeri yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, "Birçok ilçemizde okul ihtiyaçlarını tamamlama noktasına geldik. Bazı ilçelerimizde hiç ihtiyacımız kalmadı. Bazı ilçelerimizde de birkaç derslikli okul ihtiyacımız var. Bu yılki programlarımızı da gerçekleştirdiğimizde, ilçelerimizin çoğunda okul ihtiyacımız kalmayacak. Her ilçemize birer anaokulu hedefimizi gerçekleştirdik" dedi.

İl Merkezinde okul ve derslik ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Bulut, "İl genelinde derslik başına düşen öğrenci sayımız; bakanlığımızın ön gördüğü 30 öğrenci hedefinin üzerine çıktık ve ilköğretimde 27 öğrenciye kadar indik. Ortaöğretimde de bu oran 32'ye düştü. Ama il merkezinde ilköğretimde derslik başında düşen öğrenci sayımız 38, ortaöğretimde 44, meslek liselerinde ise, 53, yani il merkezinde okul ve derslik ihtiyacımız var. Bunları da büyük ölçüde gidereceğiz" diye konuştu.

"8 MİLYON 800 BİN TL PARAMIZ VAR"
Bulut, 8 milyon 800 bin TL bir kaynaklarının olduğunu kaydederek, "Sizin bize tebliğ ettiğiniz 6 milyon TL. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızdan daha yüksek bir rakam bekliyorduk ama 2 milyon 800 bin TL para geldi. Dolayısıyla 2011 yatırımları için 8 milyon 800 bin TL paramız var. Bu parayı bütünüyle okullara dönüştürdüğümüzde, hayırseverlerin yatırımların eksiklerini de giderdiğimizde belki de 2011'de birçok yatırımımızı yapamayacağız" şeklinde konuştu.

Malatyalı hayırseverlerin okul yapımına büyük katkı sağladığını ifade eden Bulut, "Malatyalı hemşehrilerimiz gerçekten eğitime yüzde yüz destekten hayırsever vatandaşlarımız çok ciddi katkı sağlıyorlar. Bugüne kadar 68 tane okul yapıldı. Bu çok büyük bir rakam, biz bu rakamla Türkiye'nin yedi veya sekizinci sırasında yer alıyoruz. Bu sıralamada çok iyi bir yerdeyiz. 799 derslik ilimiz için çok büyük bir rakam. Ayrıca 2003 yılından bugüne kadar sizin ve bakanlık katkılarıyla yaptığımız derslik sayısı 1439'dur. Cumhuriyet tarihinden bu yana eğitim faaliyetlerinin başlangıcından günümüze 3'te 1'i kadar bu dönemde okul yaptırıldı. Verdiğiniz her kuruş ihtiyaç olan yerlerde rasyonel olarak değerlendirilmektedir" şeklinde konuştu.

Malatyalılara müjdeler de veren Bulut, "Sayın Müsteşarımızın da katılımıyla Malatya'da bir çalıştay düzenledik. Çalıştay sonrası müsteşarımızı Akçadağ'a götürdük. Yatılı İlköğretim Bölge Okulumuzun basınında haklı olarak sürekli gündemde tuttuğu eğitim binasının yapılan çalışma sonrası deprem zafiyeti tespit edildi. Buraya 16 derslikli yatılı ilköğretim bölge okulu eğitim binası yapılacak. Ayrıca Akçadağ Öğretmen Lisesi'nde de heyet bir inceleme yaptı. Orada 300 öğrencilik bir pansiyon binamız var. Bu pansiyon binamız 60 öncesinde yapılmış ve 270 öğrencimiz burada kalıyor. Buranında yenilenmesi gerektiğini Sayın müsteşarımıza ilettik. Onlarda kabul ettiler. Bununda onay yazısı geldi. TOKİ Akçadağ Öğretmen Lisesine 300 öğrencilik bir pansiyon yapacak. Doğanşehir'e de Anadolu Öğretmen Lisesi yapılmak üzere 16 derslikli okul kararı çıktı. Burayı da TOKİ yapacak. Pütürge'ye de 200 öğrencilik bir pansiyon binası yaptırıyoruz. Öğrencilerin en çok devamsızlık yaptığı bir ilçemiz. Bu pansiyon binasını da TOKİ yapacak. Bununda kararı ve yazısı geldi" dedi.

"BEGÜM KARTAL ADINA YAPILAN OKUL TAMAMLANACAK"
Bulut, Begüm Kartal adına yapılan okulunun Eylül ayında eğitime açılacağını belirterek, "Karakavak İlköğretim Okulu'nu anaokuluna dönüştüreceğiz. Begüm Kartal adına yapılan okulumuzu tamamlayacağız. Bu okulumuzu da Eylül ayında eğitime açacağız. Karakavak İlköğretim Okulu'nun öğrencilerini de oraya taşıyacağız. Fahri Kayahan Bulvarı'nın öğrencileri burada eğitim alacaklar. Karakavak İlköğretim Okulunu da bağımsız anaokuluna dönüştürüyoruz" diye konuştu.

Bulut, Çöşnük'te Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılacağını kaydederek, "İmam Hatip Lisemizin Çöşnük'te bir binası var. Bu binanın deprem tespiti sonucunda yıkılması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi tarafından Maliye ile müştereken yıkılacak. Buraya iş adamı Yahya Kiğılı tarafından 24 derslikli bir Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılacak. Bizden 5 kuruş çıkmayacak şekilde okulumuz yapılacak" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız