SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Binalardan Biri de..

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:08:31
O Binalardan Biri de..
A- A+ PAYLAŞ

Kentsel Dönüşüm kapsamında, doğal afetlere dayanıksız binaların yıkılmasına ilişkin sürecin, 5 Ekim Cuma günü, aralarında Malatya’nın da bulunduğu 33 ilde başlatılmasıyla birlikte, Malatya’daki “çürük-dayanıksız” kamu binalarının da yıkımının gerçekleştirileceği bildirildi. İlk etapta yıkılacak binalardan birinin de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Malatya’daki hizmet binası olduğu öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye çapında kentsel dönüşüm faaliyeti doğrultusunda gerçekleştirilecek olan yıkım ve yenilemenin, ilk etapta 33 ilde 5 Ekim günü başlatılacağı yolundaki açıklamalarının ardından Malatya’da yıkılacak olan ilk "çürük" yapının, geçtiğimiz yıllarda lağvedilen Şoför Okulu (Ulaştırma Er Eğitim Alayı)’ndaki bir asker koğuşu olduğu belirtildi. 

Halen bir Muhabere Alayı’nın konuşlandırıldığı eski Şoför Okulu kışlasındaki asker koğuşunun yıkılmasıyla birlikte, ikinci olarak yine doğal afetlere dayanıksız- çürük olduğu saptanan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Malatya Bölge Başkanlığı binasının yıkımının gerçekleştirileceği bildirildi. Yaklaşık 20 yıl önce devletin istihbarat birimi için yaptırılan, ihalesine sadece “seçilmiş” müteahhitlerin katıldığı, bunlardan birinin inşa ettiği binanın “çürük” çıkması da hayli ilginç bulundu.

Bu arada, Şoför Okulu ve MİT binasının yıkımının yanı sıra Akçadağ, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerindeki 3 kamu binasının daha yıkımının gerçekleştirileceği, bu çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Diğer yandan, yapılan incelemelerde depreme dayanıksız oldukları gerekçesiyle yıkımına karar verilen ya da dayanıksız olmalarına karşın güçlendirme çalışması yapılacak olan kamu binalarında yıkım veya güçlendirme işlemlerinin de süreç içerisinde gerçekleştirileceği kaydedildi.

Malatya il genelinde, depreme dayanıksız ya da güçlendirilmesi gereken kamu binası sayısının 100 dolayında olduğu belirtildi.

FOTO:Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız