SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Bir Mühendis- Akademisyen

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:51:59
O Bir Mühendis- Akademisyen
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, evli ve 3 çocuk babası Doç. Dr. F.Şinasi Kazancıoğlu 1960 yılında Malatya-Güzelyurt’ta doğdu. 

İlkokul öğrenimini Güzelyurt’ta yapan Şinasi Kazancıoğlu, Hasan Varol Orta Okulu’ndan mezun olduktan sonra Malatya Turan Emeksiz Lisesi’ne girdi. 1977 yılında Turan Emeksiz Lisesi’nden mezun olan Kazancıoğlu üniversite sınavlarında Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. 

Akademik Hayatı 

Fırat Üniversitesi’nden 1987 yılında Makine Mühendisi unvanı ile mezun olan Şinasi Kazancıoğlu, lisans eğitiminden sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olması ile birlikte Yüksek Makine Mühendisi unvanını kazandı. 

T.C. Genel Kurmay Başkanlığı Harp Akademileri Komutanlığı bünyesindeki Milli Güvenlik Akademisi’ni bitiren Şinasi Kazancıoğlu akademik çalışmalarını doktora düzeyinde Ankara Gazi Üniversitesi’nde sürdürdü. 2010 yılında Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Enerji Anabilim Dalı’ndaki doktora çalışmalarını tamamlayan Kazancıoğlu’na 2013 yılında Üniversiteler Arası Kurul kararı ile Enerji Ana Bilim Dalı’nda Doçentlik unvanı verildi. 

Çalışma Hayatı 

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu, üniversitede mezun olduktan sonra 1987 yılında Malatya’da TCDD 5. Bölge Başmüdürlüğü’nde mühendis olarak mesleki yaşamına başladı. Daha sonra burada Grup Amiri olarak görev yaptı. 

Şinasi Kazancı 1987-1993 yılları arasında yaklaşık 7 yıl memleketi Malatya’da görev yaptıktan sonra 1993 yılında TCDD 2. Bölge Müdürlüğü Ankara Yol Servis Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1999 yılına kadar bu statüde çalışan Kazancıoğlu aynı yıl TCDD 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcılığı’na yükseldi. 

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şinasi Kazancıoğlu 2002-2004 yılları arasında TCDD Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Şinasi Kazancıoğlu 1987 yılında Malatya TCDD 5. Bölge Başmüdürlüğü’nde mühendis olarak başladığı mesleki kariyerinde 2002 yılında TCDD Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı.  Aynı yılın Aralık ayından görevden alındı, ancak mahkeme kararıyla 2003 yılı Mayıs ayında görevine iade edildi.

Kazancıoğlu TCDD Genel Müdür Yardımcılığı görevine paralel olarak 2005-2007 yılları arasında TCDD Kurumsal Kaynak Proje Koordinatörlüğünü de yürüttü.

Mahkeme kararı ile görevine döndüğü 2003 yılından 2007 yılında kadar TCDD Genel Müdür Yardımcısı olarak Türkiye demir yolları bürokrasisinin en önemli pozisyonlarından birinde görev yapan Şinasi Kazancıoğlu 22 Temmuz 2007 milletvekili genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden 1. sırada Malatya Milletvekili adayı olarak seçimlere girdi, ancak seçilemedi.

Kazancıoğlu seçimden sonra görevine dönmek için başvuruda bulunduktan sonra istifa etmeden önceki görevine atanmak yerine müşavir olarak göreve başlatıldı. Ancak mahkeme kararıyla yeniden TCDD Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. 

Uluslararası Temsil Görevleri 

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şinasi Kazancıoğlu, 2002-2006 yılları arasında TCDD Genel Müdürlüğü’nü Uluslar arası Demiryolu Birliği (UIC) Genel Müdürler Grubu TCDD Temsilcisi, Demiryolu İle Uluslar arası Taşımalara İlişkin Sözleşme  (COTIF ) Genel Müdürler Grubu TCDD Temsilcisi, Güneydoğu Avrupa Demiryolları Grubu  (SERG) TCDD Temsilcisi  ve Uluslar arası RO-LA Taşımacılığı Müzakereler Türkiye Grup Başkanı olarak temsil etti.

Sivil Toplum Faaliyetleri

Lise ve üniversite yıllarında aktif biçimde içinde yer aldığı ve çalışma hayatına başladıktan sonra da mesleki yaşamına paralel biçimde devam ettirdiği sivil toplum teşkilatı faaliyetlerine büyük önem veren Şinasi Kazancıoğlu, 1992-1995 yılları arasında Türk Ulaşım Sendikası’nda kurucu üye olarak görev aldı. 2004 yılından bu yana sürdürdüğü Ulusal Güvenlik ve Strateji  Akademisi Üyesi olan Kazancıoğlu, 2002-2007 yılları arasında TCDD Vakfı Mütevelli Heyeti arasında yer aldı. Halen Malatya Eğitim Vakfı, Malatya Gelişim Projesi (MAGEV), Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği ve Türkiye Voleybol Federasyonu Disiplin Kurulu üyesi olarak sivil toplum faaliyetlerini sürdürüyor.

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu’nun bilimsel yayınları, aldığı ödüller ve yayınlanmış tezleri ise şöyle:

Ulusal ve Uluslararası Yayınlar 

1.“Asya Taşımacılık Koridoru”, Uluslar arası Demiryolu Birliği (UIC) Genel Müdürler Grubu TCDD, Bildiri, 2002

2.TCDD Kurumsal Kaynak Projesi, Proje Yürütücüsü, 2006

3.Uluslararası Leonardo de Vinci Projesi TCDD Kurum yöneticisi, 2005

4.I. Uluslar arası Demiryolu Sempozyumu Yürütme Kurulu Üyesi, 2006

5.Turkey's Performance of Sectoral Energy Consumption, Energy Sources Part B, 8(1), 94-105, 2013.

6.Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesinin Performans Değerlendirmesi, Journal of Engineering and Architecture, Gazi University, 27(1):219-228, 2012.

7.Passive heat gain of traditional buildings in Turkey, Energy Education Science and Research, Part A,  29(1), 507-518, 2012

8.Assessment of greenhouse production performance of turkey compared to use of her main energy sources, Part A,  Energy Education Science and Research, 29(2):851-858, 2012.

Yayınlanmış Tezler 

1.Yüksek Lisans Tezi: Laser-metal etkileşimi esnasında meydana gelen plazması içerisinde laser ışını güç şiddetindeki zayıflamanın incelenmesi

2.Doktora tezi, Türkiye Enerji Sektöründe Toplam Faktör Verimliliği ve Uluslar arası Konum Analizi

Ödüller 

1.Yenimahalle Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği, Yılın Bürokrat Ödülü, 2006

2.Harp Akademileri, Harp Oyunları Üstün Başarı Ödülü, 2004

3.Ankara Sincan 3.-4. Yol Yapımının Süresinden önce tamamlanmasında üstün gayret ödülü, TCDD Yönetim Kurulu 1996

DERLEME: malatyahaber.com ÖZEL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cafer ÇAY (1 yıl önce)
    Sayın hocam kıymetli büyüğüm hemşehrim ağabeyim. Önce selam eder ellerinizden öperim. Görevinizden başarılar dilerim. Allaha emanet olunuz.
    0
    0
    Yanıtla