SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Bir Polis Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:40:22
O Bir Polis Ama..
A- A+ PAYLAŞ
Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Boray Yenipazar, Malatya'nın tarihi eserlerine yönelik resim çalışması kapsamında, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda çizdiği eserleri kitapçıkta topladı. 
     
Battalgazi, Darende, Arapgir ve Yeşilyurt ilçeleri ile kent merkezdeki tarihi eserleri konu alan kitapçık, kervansarayda sergileniyor. Boray Yenipazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserlerini yine bu tarihi mekanda ''Malatya'nın Tarihi Eserleri'' sergisi ile vatandaşların beğenisine sunduğunu söyledi. 
     
Pilot kalemle çizdiği eserlerin büyük beğeni topladığını ifade eden Yenipazar, resim çizmenin kendisi için bir tutku olduğunu ifade etti. Osmanlı ve Selçuklu devletleri ile Cumhuriyet dönemine kadar Malatya, Battalgazi, Darende, Yeşilyurt ve Arapgir ilçelerinde bulunan tarihi eserlerin yer aldığı çalışması hakkında bilgi veren Yenipazar, şunları kaydetti: 
     
''Yöresel tarih araştırmalarını çok önemsiyorum. Çünkü bu çalışmalar tarih bilinci, milli birlik ve beraberliği de ardından getirecektir. Kendi kökenini bilen insan, ülkesine daha çok bağlanır. Ayrıca, yaptığımız bu çalışmalar, ülkemizi tanıtmada da önemli bir görevi üstlenecektir. Yöremizin potansiyeline, kültürüne ve birikimine inanıyoruz. Bunu ülke çapında yaymak, farklı illerde yaşayan Malatyalılarla sürekli iletişim halinde olmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmaların ilçemize, ülkemize ve milletimize yararlı olacağına inanıyorum.'' 
     
İstanbul'da 3 sergi açtığını anımsatan Yenipazar, Malatya'da da 10'uncu sergisini açtığını belirtti. 
Yenipazar, aynı zamanda Battalgazi ilçesinin tarihi mekanlarının minyatür maket çalışmalarını da yaptığını söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız