SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Blok TBMM'de Bozuldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:09:28
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  AKP Kale İlçe Danışma Toplantısı'na katıldı.

Toplantıya AKPi İl Başkanı Hakan Kahtalı,  Kale İlçe Başkanı Harun Akkuş, partinin mahalle temsilcileri ve yöneticileri katıldılar.

İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Bizim CHP ile her hangi bir şekilde buluşma noktamızın olmadığını bizde biliyorduk. 7 Haziran seçimlerinde 258 milletvekili veren halkımız bize bir koalisyon öngörmüştü. Bu yüzden koalisyon görüşmelerini yapmamız gerekiyordu ve yaptık. Önümüzde çok kısa bir süre içerisinde yeni bir seçim olacağı görünüyor. Bizlerde teşkilat olarak bu seçime hazırız” dedi.

Toplantının açılışında konuşan Çalık, “AK Parti daha 1 yaşını doldurmadan iktidarı gördü. Her partiye, hiçbir partiye nasip olmayan başarılar milletimiz sayesinde teşkilatımız sayesinde bizlere nasip oldu. 3 kasım 2012 seçimlerinde milletimiz AK Parti’yi iktidar yaptı ve Türkiye’nin iktidarının başına getirdi., Tam 13 yıldır iktidardayız” dedi.

Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü; “PKK’nın DHKP/C’nin, paralel yapının, CHP’nin HDP’nin ve MHP’nin nasıl bir tek blok olduğunu ve bir tek amaçlarının AK Parti’yi, Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Ahmet Davutoğlu’nu alaşağı etmek olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok büyük bir emek sarf ettik. Teşkilatlarımız ve milletimiz ile birlikte çok büyük bir mücadele verdik ve Türkiye’nin yine en büyük partisi, en güçlü partisi ve milletin en fazla inandığı parti olarak yüzde 41 ile AK Parti bu ülkenin yine en güvenilir partisi olduğunu bir kez daha gösterdi. O karşımızdaki blokta seçimden sonrada yüzde 60’lık blokla bir karşı durdu. O blok, TBMM Başkanlığı seçiminde bozuldu.”

Çalık, koalisyon görüşmelerinde AK Parti’nin çok medeni bir diyalog sergilediğini, görüşmelerde herkesin kendi fikir ve görüşlerini masaya yatırdığını belirterek, “Bizim gördüğümüz derin ayrılıklar, milletimizin gördüğü derin ayrılıklar, tabanımızın ve teşkilatımızın gördüğü derin ayrılıklar sayın genel başkanımıza ve başbakanımıza da yansıtıldı. Bu vesileyle yapılması gereken işlem bir reform hükümeti, kısa süreli bir seçim hükümeti yapılabilir teklifi ile CHP’ye gidildi. Şunu çok net söylemem gerekir ki, çok zor bir dönemden geçiyoruz ve yapılan bu ikili görüşmeler medeni ölçülerde iyi diyaloglar içerisinde götürüldü. Bunun en büyük sebebi milletimiz uzlaşı istiyordu, bu uzlaşı içinde üzerimize ne düşüyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Şehitleri rahmet ve şükranla andığını, şehit ailelerine sabır dileyen ve gazilere ise geçmiş olsun dileklerinde bulunan Çalık konuşmasını şöyle devam etti; “Terör örgütleri bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük bir devlettir. Devletimiz tüm terör örgütleri ile tek tek mücadele edebilecek güce ve kudrete sahiptir. Bilsinler ki, biz suyun uyuduğunu ve düşmanın uyanık kaldığını biliyor ve devletimizin güvenlik güçleri bu konuda üzerine düşeni yapacaktır.  Terör örgütüne sırtını dayadıklarını söyleyenlere sesleniyorum; siz sırtınızı millete dayamadığınız sürece Türkiye partisi olamazsınız.”

Çalık, “Milletimiz ne derse biz onu yapmaya hazırız. Eğer milletimiz bize ‘Erken seçim’ diyorsa, teşkilatımız bize ‘erken seçim’ diyorsa, bizde milletimiz ve teşkilatlarımız ile yola devam ederiz. Teşkilatlarımız erken seçime hazırdır. AK Parti teşkilatları seçime en hazır teşkilatlara sahiptir” diye konuştu.

Çalık, Kale ilçesine yapımı için çalışmaların sürdürüldüğü Ürüsnü Göleti için proje ihalesinin 9 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirileceğinin de müjdesini vererek, “Çok büyük bir gölet yapılacak. Kale ilçemizde net 193 hektar arazi su ile buluşacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız