SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Cadde Abartılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, sürekli göç almasına rağmen Malatya'da asayiş olaylarında azalma olduğunu söyledi.

"CEZMİ KARTAY ABARTILIYOR.."
Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, son günlerde Cezmi Kartay Caddesi üzerindeki eğlence merkezlerinde yaşanan olayları değerlendirerek, olayların çok abartıldığını ileri sürdü. Kahya, "Cezmi Kartay Caddesi'ndeki olaylar, iki bar arasında geçen sürtüşmeden kaynaklanıyor. 2006 Temmuz ayında bir barın personeli öldürüldü. Biz de devreye girdik. Arkasının geleceğini tahmin ediyorduk. Barışma içerisine gittik. Ama barışma vaziyeti göstermediler" diye konuştu.

Cezmi Kartay Caddesi'nde tedbirlerin artırıldığını söyleyen Emniyet Müdürü Kahya, "Vatandaşın gözünde sanki orada hergün olay oluyor gibi bir imaj var. Bu yanlış bir şey. Aile geçemiyor. Batakhane gibi değerlendirme var. 5 tane takviye ekibimiz var. Abartılacak bir durum yok. Vatandaşın gözündeki imajın silinmesi mümkün değil. Çünkü onların gözünde bataklık diye düşünülüyor. 26 içkili yer var. Bana sorarsanız bende bu mekanların şehir dışına çıkması gerektiğine inanıyorum. Belediye ve bu mekan sahipleri ile toplantı yaptık. Dernek kurmalarını istedik. Mekan sahipleri organize olup bir dernek kuramadılar. Belediye çevrede araştırma yaptı. En uygun yer olarak, organize sanayi bölgesini buldu. Polis Haftası nedeniyle belediye başkanımıza yaptığımız ziyaret sırasında, çalışmaların devam ettiği belirtildi. Biz de onlara Kahramanmaraş ve Kayseri illerinde yapılan çalışmaları örnek gösterdik" şekilde konuştu.

Emniyet Müdürü, önceki hafta iki grubun anlaşmazlığı yüzünden Cezmi Kartay'da gündüz çıkan ve 3 kişinin tabancayla vurulduğu olay sırasında, caddede görevli polis ekibinin de tehlike altında kaldığını söyledi.

"ELAZIĞ VE ADIYAMAN GÖÇÜ.."
Kahya, en çok Elazığ ve Adıyaman gibi çevre illerden göç alan Malatya'da, aylık yapılan değerlendirmelerde asayiş olaylarında azalma olduğunu belirtti.

Sokakta çalışan çocuklara yönelik başlatılan projeye de değinen Kahya, "Çocukların, ailelerine katkıda bulunmak için çalışmaları bizi üzüyor. O yaştaki çocukların çocukluklarını yaşamaları gerekiyor. Çağdaş ülke olarak layık görmüyorum. Yarın karşımıza bir suç makinesi olarak çıkmamaları için bunu bir çözüm olarak düşünüyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız