SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Çalıştay 10 Trambüs Sattırdı!

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:16
O Çalıştay 10 Trambüs Sattırdı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, her yönüyle tartışmalı ulaşım projesi trambüste yeni bir adım daha attığı, 10 trambüs daha almayı kararlaştırdığı bildirildi. Bir süre önce trambüsü imal eden firmanın Malatya'da belediye ile ortaklaşa düzenlediği, malatyahaber.com'un okuyucularına "Trambüs Güzelleme ve Pazarlama Çalıştayı" başlığıyla verdiği haberin ardından, Büyükşehir Belediyesi'nin büyükşehirlerde yıllar önce kaldırılan troleybüsün günümüz versiyonu olmaktan başka bir özelliği bulunmayan yüksek maliyetli araçlardan 10 adet daha sipariş vermesinin, düzenlenen çalıştayın "Pazarlama" yönünü bir kez daha teyit etti. Belediyenin ayrıca 14 yeni otobüs de alacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin trambüs alımıyla ilgili açıklaması şöyle:

"Bütün hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Malatya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda da hedeflenen kaliteye ulaşmak için, modern ve konforlu ulaşım araçlarını araç filosuna katmaya devam ediyor. 

Türkiye’de ilk kez Trambüs’ü Malatya’ya kazandıran Malatya Büyükşehir Belediyesi, Trambüs’te yüksek verim alınması üzerine 10 adet daha trambüs alıyor. Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda 14 adet de yeni otobüs alıyor.

14 Otobüs, Kasım Ayında geliyor

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir statüsü ile birlikte il sınırlarından sorumlu olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, merkezin yanı sıra ilçe ve kırsal mahallelerde de hızlı, konforlu ve ekonomik toplu taşıma hizmetinin sunulması için araç takviyesine devam ediyor. Bu kapsamda 4’ü körüklü olmak üzere toplam 14 adet yeni otobüs alındı. Alınan otobüslerin Kasım ayı içerisinde Malatya’ya gelerek hizmete gireceği kaydedildi.

10 Trambüs aracı daha 

Türkiye’de ilk kez Malatya’da uygulanan ve yüksek verim alınan Trambüs, Türkiye’de örnek bir proje olarak dikkatleri çekerken, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Trambüs araçlarına yenilerini ekliyor.

İlkbahar ayında ilk kez 10 araçla MAŞTİ-Üniversite arasında hizmete başlayan Trambüs’te, beklentilerin üzerinde verim alınması üzerine 10 adet trambüs aracı daha filoya ekleniyor. Alınan trambüs araçlarının önümüzdeki ilkbahar aylarında teslim alınması bekleniyor.

Çakır: Malatya Toplu Taşımada Marka oluyor

Yoğun trafiğin dünya genelinde sorun olduğunu, toplu ulaşım hizmetlerinin de Belediyeler açısından en önemli sorunların başından geldiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda yaptığı hamlelerle Malatya’nın toplu taşımada bir Marka Şehir haline geldiğini söyledi.

Türkiye’de ilk kez hizmete soktukları Trambüsü, birçok belediyenin uygulamak istediğini kaydeden Çakır, “Belediyeciliğin tanımında da belirtildiği gibi bizim hedefimiz, insanların yaşamını kolaylaştırmaktır. Biz de bütün alanlarda olduğu gibi toplu ulaşımda da, vatandaşlarımızı gitmek istedikleri yere kolaylıkla ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda göreve geldiğimiz 2009 yılından buyana yaptığımız uygulamalar sayesinde Malatya’daki hemşerilerimiz konforlu ve rahat bir ortamda şehiriçi seyahatlerini gerçekleştirebiliyorlar. 7-8 ay önce uygulaya koyduğumuz Trambüs sayesinde Malatya toplu taşımada bir Marka Şehir haline geldi. 

Yeni aldığımız 14 adet otobüs ve 10 adet Trambüs sayesinde ilimizdeki ulaşım kalitesi daha da artacak ve vatandaşlarımız daha konforlu, güvenli ve hızlı bir şekilde şehiriçi ulaşımlarını yapabilecekler. Önümüzdeki ay teslim alacağımız 14 adet otobüs ve ilkbaharda teslim alacağımız 10 adet trambüsün şimdiden Malatyamıza ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız