SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''O Cihaz Alındı Ve..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da etkili olan ve uzun süre uçak seferlerinin yapılamamasına neden olan sis, Erhaç Havaalanı'nda sis ve kötü hava koşullarında güvenli inişi sağlayan ILS (Aletli İniş Sistemi) cihazının eksikliğini gündeme getirmişti.. Vali Osman Derya Kadıoğlu, ILS cihazının satın alındığını ve gerekli fiziki düzenlemeler yapıldıktan sonra, muhtemelen 2006 yılı Ağustos ayında Erhaç Havaalanı'na monte edileceğini açıkladı.

Vali Kadıoğlu, havaalanında ILS sisteminin olmaması nedeniyle sisli havalarda hava ulaşımının aksadığı yolundaki haberlerin doğru olduğunu belirterek, ILS cihazı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Mevsim itibariyle ilimizi son günlerde etkisi altına alan yoğun sis havayolu ulaşımını da etkilemektedir.

Basınımızda yer alan “havaalanımızda ILS sisteminin bulunmaması nedeniyle uçakların yoğun siste inemediği” haberleri doğrudur.

Ancak ILS sisteminin Malatya Erhaç havaalanında yapılabilmesi için yer tesbit çalışmalarına 24.02.2004 tarihinde başlanmış olup proje alt yapı ve arazi tahsis konularında tüm çalışmalar yapılarak Tapu Kadastro Müdürlüğü, TEDAŞ gibi kurum ve kuruluşların yazışmaları tamamlanmış arazi aplikasyonu yapılmıştır.

15.12.2004 tarihinde alt yapı teknik şartnamesi hazırlanmış Durucasu beldesi Kömüşhan köyü civarında dış marker anteninin koyulacağı yer tespit edilmiş orta marker anteninin “TİGEM” arazisi Yeniköy tesisleri içerisine konulacağı noktaların tespiti yapılmıştır. Bu hususlar meydan vaziyet planı üzerinde gösterilip pist profili topografik harita vb. Meydan AIP’sinde yer alan bilgiler konusunda gerekli destekler sağlanarak çalışmalar yapılmıştır.

Meydanımız pistinin 21 tarafında bulunan tefsiye sahası ile tefsiye sahasında kalan “takeof” sahası, personel binası, pist başı nöbetçi subay kulubesi ve paraşüt eri binasının deplase edilmesi gerekmekte olup gerekli bina ve tesisler hususunda 7. Ana Jet Üs Komutanlığı ile koordine edilerek söz konusu sahada kalan (kamera, rüzgar gülü ve anomometre’nin) yer değişikliğine gerek kalmadığı hususunda mutabakata varılmıştır.

03 tarafına kurulacak olan localizer cihazı ve anteni için ilave kamulaştırmaya gerek kalmadığı pist eşik noktasına yaklaşık 360 metre mesafeye kurulması planlanmıştır. Pist eşik noktasına 287 metre mesafeden geçmekte olan asfalt servis yolunun üs komutanlığı tarafından uygun bulunması halinde stabilize yol ile bitişik olacak şekilde deplase edilmesi gerekmektedir.

Kurulacak olan localizer cihazı ve anteni Icao Annex 14 Mania kriterlerine uygunluğu hususunda 06.05.2005 ve 07.07.2005 tarihlerinde bu hususla ilgili olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı ile yapılan yazışmalar tamamlanmış 27.09.2005 tarihinde takeof binası, pist başı nöbetçi subay kulubesi ve paraşüt eri binası projeleri hakkında 7. Ana Jet Üs Komutanlığına, Meydan Müdürlüğümüzce 12.10.2005 tarihinde yazı yazılmış, 09.12.2005 tarihinde 7. Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından Malatya Erhaç Havaalanı ILS projesi kapsamı içerisinde g/p sahasında kalacak olan binalar ile deplase edilecek enerji nakil hattı, takeof sahası, personel binası, pist başı nöbetçi subay kulubesi ve paraşüt eri binasına ait bilgiler hazırlanarak Meydan Müdürlüğüne gönderilmiştir. Meydan Müdürlüğünce aynı gün genel müdürlük makamına arz edilmiştir. Proje 2006 yılı yatırım programına alınmıştır.

Bahse konu ILS cihazı, genel müdürlüğünce yurt dışından ihale yolu ile alımına gidilmiş, tüm işlemleri sağlanarak cihaz alınmış şu an genel müdürlük deposunda bekletilmekte olup prosedürlerin bitimine müteakiben tahmini olarak 2006 yılı Ağustos ayı içerisinde yabancı firma tarafından montajı yapılarak hizmete verileceği beklenmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız