SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''O da CHP PM'ye Girebilir''

A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Cumartesi günü yapılacak olan kurultayı öncesi kulisler hareketti. Hürriyet yazarı Zeynep Gürcanlı, Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba'nın adının da Parti Meclisi'ne girebilecek il başkanları arasında bulunduğunu yazdı.

Gürcanlı'nın hurriyet.com.tr'deki "İşte Kılıçdaroğlu'nun yeni listesi.." başlıklı yazısı şöyle:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak kurultayın “iktidar yürüyüşünün ilk adımı” olmasını amaçlıyor.

Ankara’da kurultaya saatler kala, CHP kulisleri hareketli.

Kulislere göre, Kılıçdaroğlu Parti Meclisi’ni oluştururken de, kurultayda yapacağı konuşmasında da “iktidar yürüyüşü” fikrini öne çıkararak hareket edecek.
“İktidar yürüyüşünün” işaretini Genel Başkan, yapacağı konuşmada verecek.

Konuşmasında, “Türkiye’nin 10 temel sorununa” değinecek. Ardından da bu sorunlara CHP’nin çözümlerini ortaya koyacak.

Parti Meclisi de, hem bu “10 temel” sorun, hem de CHP içi dengeler gözetilerek hazırlanıyor Ankara’da otelleri ve Genel Merkezi mesken tutan partililere göre.

LİSTEDE “BAYKALCI” TANINAN DA VAR, SAV’A YAKIN DURAN DA

Kulislerden yansıyanlar, Parti dengeleri açısından Kılıçdaroğlu’nun listesinde, adı eski Genel Başkan Deniz Baykal’la birlikte anılanların da, Önder Sav’la birlikte hareket edenlerin de olacağını gösteriyor.

Mesela, Parti Meclisi listesine dahil olması beklenen Bihlun Tamaylıgil doğrudan “Baykal’a yakın” olarak nitelendiriliyor partililer tarafından. Yine listede yer almaları beklenen Hakkı Süha Okay da, Tekin Bingöl de, eski Genel Sekreter Önder Sav’la yakın duran isimler olarak gösteriliyor.

10 SORUNUN ÇÖZÜMÜ DE PM LİSTESİNDE

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında değineceği, Türkiye’nin 10 temel sorununa göre de dizayn edilmiş duruyor kulislere sızan Parti Meclisi adayları.

Mesela, Kılıçdaroğlu sorunlardan bahsederken, mutlaka “Kürt sorunu” diyecek. Bu çerçevede, listesinde Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu’nun yer alması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu, “özgürlükler sorunu”na değinecek, basın özgürlüğüne yönelik baskılardan bahsedecek. Parti Meclisi listesinde bu çerçevede Ali Öztunç gibi gazetecilerin yer alması bekleniyor.

“Ekonomik sorun” diyecek, “işsizlikten” bahsedecek Kılıçdaroğlu;
Bu çerçevede Parti Meclisi’nde Faik Öztrak gibi ekonomicilerin adına yer verecek. “Enerji sorunlarına” değinecek; listesinde enerji uzmanı Necdet Pamir’e yer verecek listesinde. “Dış politikadaki” sorunlardan bahsedecek; listede eski Dışişleri Müsteşarı emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu yer alacak. Genel Başkan, “YÖK” sorunundan bahsedecek; listesine bu konuları en iyi bilen Sencer Ayata, Süheyl Batum gibi akademisyenlere yer verecek.

İş dünyasının Ak Parti iktidarında yaşadığı sıkıntılara değinecek, Parti Meclisi listesinde Sena Kaleli ve Orhan Diren gibi iş dünyasından isimlere yer verecek. “özürlülerin sorunlarına” çözüm bulmak için görme engelli Turhan İçli yer alacak Kılıçdaroğlu’nun parti Meclisi listesinde. Listede, geniş yer ise “Kadın sorunu” konusunda olacak. Kılıçdaroğlu, 80 kişilik PM listesine 30 kadın ismi koyacak.

Kısacası, Kılıçdaroğlu’nun listesinde, her kesimden, her soruna çözüm bulabilecek isimler de, Parti içi dengeler açısından, Baykal ve Sav’a yakın isimler de yer alacak.

Yine kulislere sızan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alması muhtemel isimler şöyle;
Mevcut Genel Başkan Yardımcılarının tümü ve genel sekreter; yani Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Mesut Değer, İsa Gök, Alaattin Yüksel, İzzet Çetin, Oğuz Oyan, Didem Engin, Mehmet Zeki Gündüz, Umut Oran, Mehmet Ali Özbolat, Sencer Ayata, Melda Onur ve Süheyl Batum Parti Meclisi listesinde de yer alacaklar.

Bunların dışında, Hakkı Süha Okay, Tekin Bingöl, Haluk Koç, Atilla Emek, Yaşar Ağyüz, Ali Arslan, Bihlun Tamaylıgil, Faik Öztrak, Atilla Kart, Durdu Özpolat, Rıza Yalçınkaya, Ali İhsan Köktürk, Orhan Ziya Diren, Mustafa Özyürek, Hüseyin Ünsal, Rasim Çakır, Bülent Baratalı, Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Sena Kaleli, Sema Sezer, Nurten Özdağ, Mehmet Zeki Gündüz, Ümit Özgümüş, Markus Ürek, Necdet Pamir, Muhammet Çakmak, Aziz Konukman, Gülsüm Bilgehan, Nihat Matkap, Enver Aysever, Gökhan Günaydın, Sedat Doğan, Bekir Ödemiş’in de listede yer almaları bekleniyor.

PM listesinde mevcut il başkanlarından da yer alanlar olacak; Parti kulislerinde bu alanda Veli Ağbaba (Malatya il başkanı), Volkan Canalioğlu (Trabzon il başkanı), Nejat Gencan (Edirne il başkanı), Çetin Bilgir (Kars il başkanı), Hasan Öztürkmen (Gaziantep il başkanı)’nın adı geçiyor.

Sürpriz isim ise, merkez sağın önemli isimlerinden birinin oğlu; Eski Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna’nın oğlu Oğul Aktuna’nın da CHP Parti Meclisi listesinde yer alması bekleniyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız