SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O da Mezarlığa Gitti!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı muhtar Abdulhadi Çekirdek, 53 yıl önce vefat eden eşinin mezarını 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle ziyaret edip dualar okudu.

Malatya'nın Hamidiye Mahallesi Muhtarlığı'nı 56 yıldır sürdüren 80 yaşındaki Abdulhadi Çekirdek, 53 yıl önce vefat eden eşi Zehra Çekirdek'in mezarını dini bayramların dışında Sevgliler Günü'nde de ziyaret edip dualar okuyor.

14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle eşinin Kuyuönü Mezarlığı'ndaki mezarını ziyaret eden Çekirdek, duygulu anlar yaşadı.

Eşinin vefatından sonra tekrar evlenmeyen Çekirdek, "1954 yılında vefat eden eşimin mezarını bayramlarda ve Sevgililer Günü'nde ziyaret edip dua okuyorum. Böylece anılarımı tazelemiş oluyorum. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

Abdulhadi Çekirdek, eşinin vefatından itibaren 1989 yılında Malatya Belediyesi'nin Mezarlıklar Müdürlüğü'nü oluşturması ve Şehir Mezarlığı'nı hizmete soktuğu tarihe kadar Malatya'daki cenaze işlerini fahri olarak yapan bir isim olarak biliniyor. Eşinin 1953 yılında vefatının ardından cenaze işlerine yardımcı olmaya başlayan Çekirdek'in bugüne kadar bizzat defnettiği cenaze sayısı 27 bin'i buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız