SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O da Olmadı!

A- A+ PAYLAŞ
Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, geçici görevle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atandı. Kılıçlar, yarın sabah Ankara’ya giderek yeni görevine başlayacağını söyleyerek, "Devlet memuruyuz nereye görev verilirse oraya gidip çalışırız" dedi. Bu arada, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı iken bir yıl önce Sivas Valiliği'ne atanan, seçimlerden sonra Emniyet Genel Müdürü olacağı kulislerde konuşulan hemşehrimiz Ali Kolat'la (fotoğraftaki) ilgili beklentiler de bu atamayla sona ermiş oldu.
 
Yaklaşık 2.5 yıldır Eskişehir Valisi olarak görev yapan Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanma yazısının bugün akşam saatlerinde ulaştığını belirtti. Kılıçlar Valilik çıkışında kendisine yeni görevi için "Hayırlı olsun" diyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü’ne geçici görevle görevlendirildi. Arkasından kararname çıkar. Devlet memuruyuz, nereye görev verilirse oraya gidip çalışacağız. 2.5 yıldır Eskişehir’deyiz. Eskişehir bizim için güzel hatıralarla dolu. Hepsini bitiremezsek de önemli hizmetlerle dolu bir görev süresi oldu. Ani bir ayrılış oldu. Yarın sabah gidip göreve başlamam gerekir. Daha sonra gelim kurum amirleriyle ve çalışanlarıyla vedalaşacağım" diye konuştu.
 
Vali Kılıçlar, yolda karşılaştığı 2 vatandaşla da bir süre sohbet etti. Vatandaşlar Sivrihisar İlçesi’ne yaptığı katkılardan dolayı Kılıçlar’a teşekkür etti. Kılıçlar, "Sizinle karşılaştım, şimdi sonradan başkasından duyarsınız, Vali bey neden söylemedi demeyin. Ben Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atandım" dedi. Vatandaşlar da Vali Kılıçlar’ın elini sıkıp yeni görevinde başarılar diledi.
 
VALİ MEHMET KILIÇLAR KİMDİR?
Emniyet Genel Müdürlüğü görevine geçici olarak atanan Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, 1965 Yılında Tokat’ın Artova ilçesinde doğdu. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 1985 yılında Samsun’da kaymakam adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Yozgat-Sarıkaya ve Ankara-Haymana kaymakam vekilliği, Giresun-Yağlıdere, Elazığ-Kovancılar kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Temsilciliği, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30.12.2005 tarih ve 9864 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Mardin Valisi olarak atandı. 22.12.2008 tarih ve 14448 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Eskişehir Valisi olarak 05.01.2009 tarihinde görevine başladı. 1990-1991 yılları arasında ABD’de 1 yıl süreli İngilizce ve mesleki konularda eğitim, Japonya’da Kamu Yönetimi, Fransa ve Singapur’da mesleki konularda seminerlere katıldı. İyi derecede İngilizce bilen Kılıçlar evli 2 çocuk babası.
 
KOLAT BEKLENTİSİ OLMADI..
AKP'nin 3. iktidar döneminde de Malatya'dan yüzde 70'e yakın oy çıkmasına karşın, bu parti milletvekillerinden herhangi birinin siyasi olarak "önemli" pozisyonlardan birine getirilmemesi zaman zaman eleştiri konusu olurken, AKP döneminde üst düzey bürokraside de Malatyalı isimlerin 3-4 kişi düzeyinde kalması da bu partinin yerel siyasilerinin ve milletvekillerinin sıkça karşılaştığı eleştirilerdendi. Aslen Malatya- Darendeli olan Ali Kolat, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı iken Mayıs 2010'da Sivas Valiliği'ne atanmış, bu atamanın kadrosu "Vali" olan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne geçişi için bir prosedürün tamamlanması olarak yorumlanmıştı. Malatya eski Valilerinden olan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın, memleketi Kırıkkale'den AKP milletvekili adayı olmak üzere istifa etmesinin ve seçilmesinin ardından, vekaleten yürütülen Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Kolat'ın getirilmesi beklentileri artmıştı. Ancak son atamayla bu beklenti gerçekleşmemiş oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız