SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O da Oraya Karşı..

A- A+ PAYLAŞ

TOKİ tarafından, Malatya Devlet ve Beydağı Devlet Hastanelerinin yerinin alınması karşılığında 640 yataklı olarak projelendirildiği, ancak 850 yataklı olacağı belirtilen hastanenin Şeker Fabrikası alanında inşa edilmesine eski belediye başkanı Cemal Akın’dan da eleştiri geldi.

Eski belediye başkanı Akın, bazı basın mensuplarıyla yaptığı sohbet sırasında, hastanenin Şeker Fabrikası alanına yapılmaması gerektiğini, bu yerde ısrar etmenin yanlış olduğunu bildirdi.

Akın, “Hastanenin Şeker arazisine yapılması yanlış. Yapıldığı takdirde şehrin gelişmesine olumsuz etkisi olur. Hastaneler şehrin gelişmesinde önemli rol oynarlar. Hastanelerin kurulduğu bölgeler çekim alanlarının başında gelir. Örneğin Malatya Devlet Hastanesi, kurulduğu yıllarda yerleşim alanı değil di. Şehir, Gazi İlkokuluna kadar oluşmuştu. Hastanenin kurulması ile birlikte o bölge hızla gelişti. Eski SSK hastanemizde öyle. O bölge SSK Hastanesinin kurulmasından sonra bölge hızla gelişti ve bu gelişme de halen devam ediyor. Biz de bu gerçekten ve şehrimizin batıya doğru gelişmesinden hareketle Sağlık Bakanlığı’na TEDAŞ’ın karşısındaki bölgeden 450 dönümlük bir yeri tahsis ettik. Hastanenin oraya kurulması için, hastane Şeker arazisine kurulursa şehrin gelişmesine önemli bir darbe olur” dedi.

Siyasilerin ve bazı bürokratların, söz konusu hastanenin Şeker Fabrikası alanında yapılmasına ilişkin ısrarlarına karşın, başta Mimarlar Odası olmak üzere bazı sivil toplum örgütleri de yer seçiminin yanlış olduğunu belirtiyorlar. Ancak, siyasiler konuyu tartışmaya bile yanaşmadan, şehrin geleceği ve gelişmesiyle ilgili yaratacağı ağırlık merkezi etkisine karşın, hastanenin Şeker Fabrikası alanında yapılarak, Hükümet Konağı’nın bulunduğu mevcut alan dışında bir de o bölgede sıkışmasına neden olacak projede ısrar ediyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız