SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O da Oy Kullanacak!

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:09:37
O da Oy Kullanacak!
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi Cinayetlerinin asıl 5 sanığından birisi olan Hamit Çeker’in evinden çıkarak oy kullanabilmesi için mahkeme kararı ile izin verildi.

Alınan bilgiye göre; Zirve Yayınevi’nde 1'i Alman uyruklu 3 Hıristiyan misyonerin öldürülmesi esnasında yayınevinin içinde suçüstü yakalanan 5 sanıktan birisi olan ve şuanda diğer sanıklarla birlikte elektronik kelepçe ile evlerinde adli kontrol altında tutulan Hamit Çeker (fotoğraftaki), 7 Haziran genel seçiminde oy kullanabilmek için izin istedi.

MAHKEME İZİN VERDİ 

Zirve Yayınevi Davasına bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, halen Elbistan’daki baba evinde elektronik kelepçe ile adli kontrol altında bulunan Hamit Çeker’in 7 Haziran günü oy kullanabilmesi için izin verdi.  Mahkeme aldığı kararı Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Sanık Çeker, bulunduğu adresten polis marifeti ile alınarak, oy kullanacağı okula götürülüp, tekrar evine bırakılacak.

Sanık Çeker, duruşmalara ise Elbistan Adliyesi’nde telekonferans sistemi ile katılıyor.

Diğer adli kontrole tabi 4 sanığın ise şuana kadar her hangi bir başvurusunun olmadığı öğrenildi.

7 YIL SONRA TAHLİYE EDİLMİŞLERDİ 

Bu arada, Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 5 asıl sanığı, yeni yasal düzenleme nedeniyle 7 yıl sonra  8 Mart 2014 tarihinde cezaevinden tahliye edilmişti. Sanıklar; özel yetkili mahkemeleri kaldıran ve tutukluluk süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasanın yürürlüğe girmesiyle tahliye kararı çıkmıştı. Sanıklar mahkeme kararı olmadan bulundukları adreslerden ayrılamıyorlar ve elektronik kelepçe üzerinden sürekli takip ediliyorlar. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız