SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O da Şikayetçi!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, 4 ay sonra kuracakları Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirterek “Bu fakültenin kurulması için çalışıyoruz ancak bunun için şu an itibariyle kaynağımız yok. Sıfır kaynakla kurmuş olacağız” dedi. Rektör Çelik, bazı basın kuruluşlarını da araştırmadan anlamadan haberler yaptığını belirterek eleştirilerde bulundu.

Türk Telekom tarafından üniversiteye kurulan internet evinin açılışında basın mensuplarıyla sohbet eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversitenin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını, alt yapı noktasında birçok eksiğinin bulunduğunu söyleyerek “Şimdi dışarıdan bakıldığında fiziki anlamda çok güzel bir kampus gibi görünüyor. Ama her şey öyle göründüğü gibi değil. Örneğin 4 ay sonra Diş Hekimliği Fakültesi’ni kuracağız ancak bunun için şu anda hiç kaynağımız yok. Biz ise çalışmaya devam edeceğiz. Üniversite bünyesinde diş hekimliği kurulmuş olacak’ dedi.

Devletin üniversitelere ayırdığı kaynakların kısıtlı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Çelik, “Örneğin alt yapısı tam hazırlanmadan doğalgaza geçilmiş. Doğalgaz sisteminin eksikliklerini gidermeye çalışacağız. Tamamlanmamış yollar var. Onları yapmaya çalışıyoruz. Bir yandan da yeni fakülte için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Orada görev alacak personeli sekreterinden akademisyenine kadar şimdiden eğitiyoruz. Belki ilk başlarda biraz yığılma olacak ama en azından hastalarımız dışarıya gitmekten kurtulmuş olacaklar. Bunun için bütçeden ek ödenek talebinde de bulunduk” diye konuştu.

BASINA ELEŞTİRİ..
Basın mensupları ile sohbet esnasında ‘Eleştirmek basının görevidir’ diyen Rektör Prof. Çelik, “Biz elbette basının eleştirmesine karşı değiliz, ancak bazı basın kuruluşları olmayan, haberler yapıyor. Geçen gün ‘caminin yolunu yaptırdı’ diye haberler yapıldı. Üniversite kampusu içinde cami mi var ki yolu yapılsın. Bu tür haberler yapılmaz. Eğer bir haber yapılacaksa, her birimin yetkilisi vardır. O arkadaşlarımızdan bilgi alırlar, doğrusu ne ise yazılır” ifadelerini kullanması üzerine bir basın mensubunun; “ Son günlerde kampüs alanında özellikle de inşaat malzemelerini hedef alan hırsızlık olayları arttığı yolunda duyumlarımız var.” sorusu geldi. Rektör bunun üzerine “ İlk kez duyuyorum. Böyle bir konuda haberim Güvenlikle ilgili arkadaşlarımız burda onlara soralım.” diye güvenlik amirine yönelerek “Böyle bi şey var mı?” diye sordu. Güvenlik amiri ise “ İnşaat firmasına ait alanda bazı olaylar olduğu yönünde duyumlarımız var, ama bizim alanımız dışında” deyince Rektör Çelik; “İnşaat alanında vakalar olmuş, o alanın bekçiliğini de biz yapacak değiliz” dedi. Sohbet, karşılıklı soru-yanıt bölümünden sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız