SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O da Söylemişti

A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Önal, Van'daki ilk 7.2 büyüklüğündeki depremden sonra yaptığı açıklamada, bölgede yeni bir depremin meydana gelme olasılığının çok yüksek olduğunu açıklamıştı.
 
İnönü Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Van ilinde 23 Ekim günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremden 1 gün sonra İHA muhabirine yaptığı değerlendirmede, ilk depremin meydana geldiği Erciş'teki fayın başka bir depremi tetikleyebileceğini belirterek, "Olasılık dahilinde. Çünkü bu bölgede çok sayıda aktif ufalak faylar var. Bu ufalak fayları da tetikleyerek, başka depremler üretebilme olasılığı oldukça yüksek" demişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız