SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O da Vali Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:16:41
O da Vali Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Küçük çaplı Valiler Kararnamesi ile 4 ilin Valisi değişti. Daha önce Malatya'da Vali Yardımcısı olarak görev yapan  ve geçtiğimiz Haziran ayında Bursa-Osmangazi Kaymakamlığı'na atanan Ahmet Okur da (fotoğraftaki), bu kararname kapsamında Uşak Valiliği görevine getirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakanlık tarafından Cumhurbaşkanlığı'na sunulan 3'lü Valiler Kararnamesi, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak  25 Ağustos 2015 günkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararname ile Bitlis Valisi Orhan Öztürk ile Muş Valisi Vedat Büyükersoy merkeze alınırken, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar Bitlis Valiliği'ne, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Hamza Erkal Çanakkale Valiliği'ne, Uşak Valisi Seddar Yavuz Muş Valiliği'ne, Bursa-Osmangazi Kaymakamı Ahmet Okur da Uşak Valiliğıi görevine atandılar.

Son kararname ile Valiliğe terfi eden Ahmet Okur, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra mülki idaredeki görevine Kars Kaymakam Adayı olarak başlamıştı. Giresun ili Alucra ilçesi asaleten kaymakamlığa atandığı ilk yer olan Okur sırasıyla Kastamonu Doğanyurt Kaymakamlığı, Malatya Vali Yardımcılığı, Karaman Vali Yardımcılığı, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı, Çanakkale Bayramiç Kaymakamlığı, İstanbul Maltepe Kaymakamlığı ve Adana Seyhan Kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra, 28 Haziran 2015 tarihinde Bursa Osmangazi Kaymakamlığı görevine getirilmişti. Malatya Vali Yardımcılığı görevini 1990'lı yılların sonlarında üstlenen Okur, İnönü Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon anabilim dalında Yüksek Lisans yaparak, Güney Kore Yönetim Anlayışı konulu tez hazırlamıştı. 49 yaşındaki Okur, evli ve 3 çocuk babası.

Malatya'da Vali Yardımcısı olarak görev yapan isimlerden Cevdet Can Tokat Valisi, Ali Fidan Düzce Valisi, Battalgazi eski kaymakamı Osman Kaymak Tunceli, Yeşilyurt eski kaymakamı Hüseyin Aksoy da Diyarbakır Valisi olarak halen görevde bulunuyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Rezan K. (7 yıl önce)
    Resmi kurumlara yaptığım başvurularda beni dinleyip çÖzüm arayan ilk kişidir.Hasta çocuğuma ve bana elinden geleni yapmaya çalıştı kendisine minnetarım .SAYGİLARİMLA ADANA
    0
    0
    Yanıtla