SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Dava 19 Temmuz'daymış!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'a sezon başında "yüklüce" bir transfer ücreti karşılığı 1 yıllığına transfer edilen ancak ilk yarının ortalarında yönetim tarafından süresiz kadro dışı bırakılan ve daha sonra Malatya'yı terkeden, kulüp yönetimi ile düştüğü anlaşmazlık federasyonun hukuk kurullarına taşınan Celil Sağır, Malatyaspor Kulübü'nden bazı yöneticilerin bu futbolcuyla ilgili davayı kazandıkları yolundaki açıklamalarına karşın, Tahkim Kurulu'ndaki duruşmanın 19 Temmuz'da yapılacağını söyledi.

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ'ın Mart ayındaki kongre öncesinde "Celil'in futbol hayatını bitirdim, halı sahada futbol oynuyor. Büyük başkanlık budur?.." diye kendine has "büyük başkan" tanımlamasına örnek gösterdiği olayda çok ilginç noktalara gelindiği Celil'le TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın yaptığı görüşmede ortaya çıktı. Celil, Karadağ'la Cuma günü biraraya geldiğini, Malatyaspor başkanının kendisine "Gelir misin, döner misin?" dediğini öne sürdü.

Bulaşmaz'ın yönelttiği sorular ve Celil'in yanıtları şöyle:

SORU: Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ ile görüştüğünü öğrendik.Son durum nedir?
CELİL: 11 Nisan’da verilmiş karar itibariyle Federasyon beni haklı buldu, daha sonra Malatyaspor karşı bir davası sonrasında Tahkim Kuruluna olay intikal etti. Kararı bekliyoruz daha sonra İstanbulda işlerim vardı. Başkan Karadağ ile görüştük. Karşılıklı olarak hatalar yaptığımız söyledik. Sıcak bir diyalog oldu. Şimdi 19 Temmuz'da çıkacak kararı bekliyoruz.

SORU: Karadağ ile yaptığınız görüşme nasıl geçti?
CELİL: Çok samimi ve güzel bir seviyede geçti.

SORU: Bu sürecin sonu nasıl şekillenir, neler olur sana göre?
CELİL: Şimdi Başkan Karadağ ile konuşurken karşılıklı hatalar yaptığımızdan bahsettik, benim Malatyaspor’dan ayrılmam beni gerçekten çok üzdü. Malatya’da çok güzel dostluklar kurmuştum, taraftarla aramda çok güzel bir ilişki vardı. Benim gidiş sürecimin Yönetim-Teknik Heyet ve futbolcu üçgeninde diyalog eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Başkanımızda aynı görüşü paylaştı. Hatta bir ara “Gelir misin, geri döner misin, düşünür müsün?” gibi bir yaklaşımı oldu Başkan Karadağ’ın. Ben de Malatyaspor’un 1.Lige çıkamamasından dolayı çok üzüldüğümü söyleyip, “Neden olmasın “ gibi görüşme geçti. Ama sonuçta 19 Temmuz’u beklemek lazım. Tahkimin vereceği karar sonrasında yeniden Başkan Karadağ ile görüşebiliriz.

SORU: Yönetimin sen geri getirmek konusunda bir adım attığı taktirde senin bu konuya cevabın ne olabilir?
CELİL: Tabiki karşılıklı olumlu bir adım olduktan sonra olabilir. Geçen sezon Malatyaspor’un hedefe ulaşamaması beni gerçekten üzmüştür. Yöneticilere de üzüntü verdi keza. Başkan ile bende aynı görüşteyiz. Yani neden olmasın. Malatyaspor’a karşı bir vefa borcumun olduğunu düşünüyorum. Malatya’dan kırgınlıkla ayrıldığım kesin. Taraftarla aramda hiç sorun olmadı. Sadece diyalog eksikliğin getirdiği olayların sonrasında ayrılmak durumunda kalmıştım.”

SORU: Tahkim Kurulundan çıkacak karar bu gelişmeleri daha sağlam bir temele oturtacak herhalde…
CELİL: Kesinlikle. 19 Temmuz’da Malatyaspor ile benim aramda geçecek bir duruşma var. Bunun sonucunda ne olacağını oturup değerlendireceğiz. Tabiki o günden sonra Başkanımız beni yeniden çağırırsa, tekrar diyaloga girersek, neden olmasın. Çünkü sonuçta Malatyaspor ile sorun yok sadece diyalog eksikliğinden kaynaklanan sorunlar mevcuttu. Burada Malatyaspor Süper Lige çıkamaması herkesi üzdüğü gibi benide derinden üzmüş ve kahretmiştir. Herkes gibi bende acı çektim. Ben Federasyona yaptığım başvuru sonrasında sahalardan uzak kaldım. Faydalı olmak için geldiğim Malatyaspor’dan ayrılmak ve faydalı olamamak beni fazlasıyla üzmüştür. Başkan Karadağ, gerçekten iyiniyetli bir insan. Yaptığımız görüşmede aynı sinyalleri aldım.”

SORU: Başkan Karadağ ile ikinci görüşmeniz ne zaman?
CELİL: Son yaptığımız görüşmede “yeniden bir araya gelelim” şeklinde bir ortam oluşmadı.Her iki tarafında beklediği olay 19 Temmuz’da çıkacak karardır.

SORU: Malatyaspor Teknik Direktörü Metin Yıldız ile görüştün mü?
CELİL: Hayır Metin Yıldız ile görüşmedim. Ama Başkan, Metin Hoca hakkında bana bazı bilgiler verdi, Hocanın da benim hakkımda düşündüklerini söyledi. Bunun dışında Metin Hoca ile bire bir görüşmemiz olmadı.”

SORU: Senin yeniden döneceği yolunda haberlerin çıkmasından sonra camiada hareketlenmede oldu. Malatyaspor taraftarı ile Celil buluşmasının gerçekleşmesi ihtimallere vurduğun zaman ne kadardır?
CELİL: Şunu içtenlikle söylemek istiyorum: Malatyaspor taraftarıyle kısa bir süre bir arada olmamıza rağmen gönlümde ayrı bir yeri vardır. Beni inanılmaz derecede sahiplendiler. Hiç beklemediğim halde bana sahip çıktılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Onların bende ayrı bir yerleri vardı. Benimde üzüldüğüm tek konu zaten, kendi özelliklerimi ve değerlerimi sunamamam oldu, beni üzdü açıkcası, bunun eksikliği var hala bende. Tekrar buluşma gerçekleşirse bende isterim onlarla birlikte olmayı. Ancak şu anda kesinlik kazanan bir durum yoktur. Sadece Başkan ile 30 dakikalık bir görüşmemiz oldu. Samimi bir ortamda geçti. İki tarafta Tahkim’in vereceği kararı bekliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız