SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Davaların Savcı ve Hakimleri de Açıkta

0
Güncellendi - 2016-08-04 00:45:52
O Davaların Savcı ve Hakimleri de Açıkta
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Adliyesi’nde Zirve Yayınevi ve Yazıcıoğlu dosyalarına ilk dönemde bakan hakim ve savcılar Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrasında görevden alınan isimler arasında yer aldı.

HSYK 2. Dairesi’nin FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması bağlantısı iddiasıyla haklarında düzenlenen müfettiş raporu doğrultusunda görevden almış olduğu Malatya Adliyesinde görevli hakim ve savcılar arasında, Muhsin Yazıcıoğlu ve Zirve Yayınevi davası dosyalarına ilk dönemde bakan ve bu davalardaki "kumpas" iddialarının muhatabı olan savcı ve hakimler de bulunuyor.

YAZICIOĞLU DOSYASI

Kahramanmaraş’ta 25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen ve BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter düşmesiyle ilgili soruşturma dosyaları, 2 Mart 2011 tarihinde Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına gönderilmişti. Dosyaya o dönemin Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan ile Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan baktı. Dosyanın en önemli soruşturması bu döneme denk geldi ve BBP'nin yöneticileri ile Yazıcıoğlu ailesi zaman zaman Malatya Adliyesine gelerek durum hakkında bilgi aldılar. . Ancak soruşturma dosyaları, Mart 2014’de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının kaldırılması nedeniyle 3 yıl aradan sonra yeniden Kahramanmaraş Adliyesi’ne gönderilmişti.

ZİRVE DAVASI

Malatya’da 18 Nisan 2007’de Zirve Yayınevi’nde çalışan misyoner Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in öldürülmesi cinayetlerine ilişkin dava 9 yıldır sonuçlandırılmadı ve Eylül 2016’daki duruşmada karar bekleniyor. Halen yurt dışında kaçak olan Zekeriya Öz’ün İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı iken 17 Mart 2011 tarihinde başlattığı soruşturmada Ergenekon Terör Örgütü ve Zirve Yayınevi Davası arasında bağlantı bulunduğu gerekçesiyle başlattığı ve askerlerin sanık yapıldığı soruşturma sonrasında dava süreci uzadı. Şuanda 5’i cinayetin asil faili olan toplam 21 sanıktan tutuklu bulunmuyor. Cinayetin asil faili olan 5 sanık Mart 2014’te tutukluluk süresinin 5 yılı aşması nedeniyle 7 yıl sonra tahliye edilmişti.

FETÖ SORUŞTURMASINDA ALINDILAR

Zirve Yayınevi Davasına bakan dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Özden Doğan, Şeref Gürkan, ve İsmail Aksoy ile Zafer Hazar, Zirve Yayınevi davasına bakan dönemin Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları olan Eray Gültekin (Yargıtay Üyeliğine atanmıştı) ve Hayrettin Kısa ile aynı Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği görevinde bulunan Bülent Coşkun, Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldılar ve haklarında soruşturmalar açıldı.

Zafer Hazar’ın duruşma savcısı olarak görev aldığı Zirve Yayınevi dosyasına sunduğu davanın 2. mütalaasının büyük bir bölümünün internet sitelerinde büyük çoğunluğu yanlı ve yanlış olan bilgilerin aynen alınıp kopyalanarak dosyaya yapıştırıldığı da ortaya çıkmıştı.

Zirve Yayınevi cinayetleri davasına, halen bir başka mahkeme heyeti ve savcılar bakıyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız