SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Dere Islah Edilecek'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yağmursuyu drenaj kanalları çalışmalarını yerinde inceledi ve ayrıca Hasanbey, Cengiz Topel, Paşaköşkü ve Fuzuli bölgelerinde meydana gelen taşkınların önlenmesi için, Hasanbey ve Cengiz Topel Caddeleri'nde bulunan halen üstü kapatılarak kaldırıma dönüştürülmüş olan "Hasanbey Deresi"nin ıslah edileceğini söyledi.

Çakır'ın inceleme ve açıklamalarına ilişkin belediye bülteni şöyle:

"Özellikle yoğun yağışın ardından meydana gelen su ve sel baskınlarının önüne geçmek amacıyla Malatya Belediyesi tarafından yağmursuyu drenaj kanallarının yapımına hız verildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 9 Ekim Cuma günü beraberinde basın mensupları ile birlikte Arap Osman kavşağı civarında yapımı devam eden yağmursuyu drenaj kanalları inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Sağanak yağışlardan sonra bazı yerlerde su taşkınlarının yaşandığını, bunun nedeninin de ana hatların dar olmasından kaynaklandığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu sorunun çözümü için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Yağmursuyu drenaj kanalları ile ilgili yapılan mevcut çalışmaların tamamlanmasından sonra Malatya’nın normal sağanak yağışlarda kolay kolay sorun yaşamayacağını kaydeden Başkan Çakır, harita üzerinden de drenaj kanalları ile ilgili teknik bilgiler verdi.

Arap Osman kavşağında inşaat çalışmaları süren 1600’lük drenaj kanallarının tamamlanmasıyla birlikte, hem ekonomik ömrünü dolduran Cirikpınar deresi kanalının ıslah edilmiş olacağını, hem de altgeçit çalışmaları dolayısıyla çıkan yer altı sularının toplanarak sulamada kullanılacağını belirten Başkan Çakır, Hasanbey deresinin de ıslah edileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Çakır, “Buradaki çalışmanın haricinde Belediyemiz 2009 yılı içerisinde Fuzuli, Cengiz Topel, Paşaköşkü, Hasanbey caddelerini toplayarak Cirikpınar deresine bağlanacak olan hattın ihalesi yapılacaktır. Bu projeyle hem Hasanbey deresinin ıslahı sağlanmış olacak, hem de yol genişletme çalışmaları yapılmış olacaktır.

Ayrıca, Babuktu deresine bağlanmak üzere Kömür Tevzi, Belediye Sarayı, T.Temelli Caddesi, Çilesiz yolu boyunca döşenmek üzere, Yağmur suyu drenaj hattının da ihalesi yapılacaktır” dedi.

Bu iki projenin toplam uzunluğunun 10.7 kilometre dolayında olduğu belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız